Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krajský súd zamietol žiadosť Nishita o stíhaní na slobode. Obvinený je z vraždy Branislava (†37)
Zdielať na

Krajský súd zamietol žiadosť Nishita o stíhaní na slobode. Obvinený je z vraždy Branislava (†37)

Archívne video

BRATISLAVA / Už päť mesiacov uplynulo od vraždy futbalistu Braňa. Muž, ktorý ho v Bratislave usmrtil viacerými bodnými ranami do krku, podal začiatkom marca žiadosť o prepustenie z väzby. Okresný súd jeho žiadosti vyhovel. Prokurátor nesúhlasil a tak o väzobnom stíhaní 37-ročného Inda rozhodol Krajský súd.

"Krajský súd v Bratislave uznesením zo dňa 29. 03. 2018 zrušil uznesenie OS Bratislava I zo dňa 08. 03. 2018 a žiadosť obvineného zamietol a väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Odvolací súd sa nestotožnil s dôvodmi súdu 1. stupňa ohľadom možnosti nahradenia väzby. Rozhodnutie je právoplatné, obvinený zostáva vo väzbe," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave, Pavol Adamčiak.

Krajský súd rozhodol tak potom, čo začiatkom marca Okresný súd v Bratislave I rozhodol, že Nishita môžu z väzby prepustiť. Ostal by ale pod dohľadom probačného a mediačného úradníka a súd obvinenému uložil primerané obmedzenia a povinnosti. Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave sa ale s rozhodnutím sudcu nestotožnil. Prokurátor podal proti rozhodnutiu okresného súdu sťažnosť proti uzneseniu.

​Krvavý útok

V Bratislave 7.októbra došlo neďaleko Hviezdoslavovho námestia k vražde. Na 37-ročného Branislava po konflikte zaútočil vtedy 37-ročný Nishit pôvodom z Indie so slovenským občianstvom. Braňo dostal 4 rany nožom do oblasti krku, ktorým napriek snahe ľudí a záchranárov na mieste podľahol.Po útoku zostal zranený aj jeho kamarát z Ukrajiny. Vrah z miesta ušiel a po niekoľkých minútach ho polícia pod vplyvom alkoholu chytila neďaleko Michalskej brány.

Nishit bol v meste ozbrojený a mal pri sebe dva nože a boxer. Útočníka neskôr obvinili z vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví.Vrah z miesta ušiel a po niekoľkých minútach ho polícia pod vplyvom alkoholu chytila neďaleko Michalskej brány. Nishit bol v meste ozbrojený a mal pri sebe dva nože a boxer. Útočníka neskôr obvinili z vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy