Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ind vraždiaci v Bratislave sa môže dostať na slobodu
Zdielať na
Krimi

Ind vraždiaci v Bratislave sa môže dostať na slobodu

BRATISLAVA / Neďaleko Hviezdoslavovho námestia došlo 7. októbra k vražde. Na 37-ročného Branislava po konflikte zaútočil vtedy 37-ročný Nishit pôvodom z Indie. Okresný súd Bratislava I. ale rozhodol, že útočníka môžu z väzby prepustiť.

V Bratislave 7.októbra došlo neďaleko Hviezdoslavovho námestia k vražde. Na 37-ročného Branislava po konflikte zaútočil vtedy 37-ročný Nishit pôvodom z Indie so slovenským občianstvom. Braňo dostal 4 rany nožom do oblasti krku, ktorým napriek snahe ľudí a záchranárov na mieste podľahol.Po útoku zostal zranený aj jeho kamarát z Ukrajiny. Vrah z miesta ušiel a po niekoľkých minútach ho polícia pod vplyvom alkoholu chytila neďaleko Michalskej brány. Nishit bol v meste ozbrojený a mal pri sebe dva nože a boxer. Útočníka neskôr obvinili z vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví.

Vrah z miesta ušiel a po niekoľkých minútach ho polícia pod vplyvom alkoholu chytila neďaleko Michalskej brány. Nishit bol v meste ozbrojený a mal pri sebe dva nože a boxer. Útočníka neskôr obvinili z vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví.Okresný súd BA I vzal obvineného do väzby, pretože by mohol utiecť alebo sa trestnému konaniu vyhýbať. Po niekoľkých mesiacoch Nishit podal žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Okresný súd Bratislava I. 8. marca rozhodol, že Nishita môžu z väzby prepustiť. Ostal ale pod dohľadom probačného a mediačného úradníka a súd obvinenému zároveň uložil primerané obmedzenia a povinnosti.

Okrem toho nariadil aj kontrolu obmedzení a povinností technickými prostriedkami. To znamená, že obvinený musí napríklad hlásiť každú zmenu miesta pobytu, adresu trvalého bydliska alebo prechodného bydliska. Ďalej mu súd ukladá zákaz vycestovania do zahraničia, požitia alkoholických nápojov a návykových látok. Rovnako mu udeľuje povinnosť sa pravidelne hlásiť probačným a mediačným úradníkom. Taktiež musí odovzdať svoj cestovný pas a dostane aj monitorovacie zariadenie - identifikačný elektronický náramok , ktorý si nemôže z tela odstrániť. 

Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave sa ale s rozhodnutím sudcu nestotožnil. Prokurátor podal ihneď sťažnosť proti uzneseniu. Rozhodovať bude preto ešte Krajský súd. Okresný súd pritom vychádzal z európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. "V predmetnej veci sa dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava nestotožnil s rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I, ktorý uznesením zo dňa 08.03.2018 prepustil obvineného Nishita T. z väzby na slobodu. K dôvodom sťažností sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať, nakoľko o tejto bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedla vo svojom stanovisku Okresná prokuratúra Bratislava I. 

S rozhodnutím okresného súdu, ale v žiadnom prípade  nesúhlasí ani rodina nebohého futbalistu Braňa. "Pre mňa ako občana tohto štátu je to nepochopiteľné. Ako človek ktorý behá po meste s dvomi nožmi a boxerom a aktívne ich aj vie použiť a zabije človeka je z väzby prepustený a bude čakať na vytýčenie pojednávania doma v teplúčku. Nejaký elektronický náramok a odovzdanie pasu vidím ako veľké riziko, pretože ten človek je Ind a jeho tu na Slovensku defakto nič nedrží," vyjadril sa brat zosnulého Juraj Balucha. 

Pozrite si video z nášho archívu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy