Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za vraždu bezdomovca dostal 19-ročný mladík tvrdý trest
Zdielať na

Za vraždu bezdomovca dostal 19-ročný mladík tvrdý trest

PREŠOV / V prípade krutej vraždy bezdomovca zo Sniny padol na Okresnom súde v Prešove rozsudok. Na viac ako dve desiatky rokov poslal sudca za mreže iba 19-ročného mladíka. Pri ohavnom čine mu mal pomáhať jeho kamarát a komplic, ktorý sa však procesu nedožil.

Mladíka, ktorý mal s komplicom pripraviť o život 54-ročného Michala, bezdomovca zo Sniny, priviedla eskorta na súd v putách. Obžaloba mu kladie za vinu obzvlášť závažný zločin vraždy. Začalo to podľa obžaloby sotením a po kopanci do hrude Michal spadol na zem. Následne ho mladíci mali mlátiť aj palicou. Keď sa palica zlomila, Roman našiel ďalšiu. Doráňaného a zbitého muža potom mali zatiahnuť do rieky, kde ho ešte aj utopili.

Verdikt za vraždu bezdomovca si vypočul len jeden z aktérov brutálnej bitky. Pri ohavnom čine mu mal vtedy pomáhať aj jeho komplic. Ten sa ale procesu nedožil. Sám si siahol na život ešte keď bol vo vyšetrovacej väzbe.

Účasť mladíkov na vražde počas procesu potvrdili aj svedecké výpovede. 19-ročný mladík odišiel zo súdu s trestom 23 rokov v nápravnovýchovnej skupine s najvyšším stupňom stráženia. Odsúdený mladík sa priamo na súde voči verdiktu odvolal. Rozhodovať teda bude ešte krajský súd.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy