Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti sa vrátili na miesto vraždy Jána Kuciaka. Podľa informácii TV JOJ hľadali v lese zbraň
Zdielať na

Policajti sa vrátili na miesto vraždy Jána Kuciaka. Podľa informácii TV JOJ hľadali v lese zbraň

VEĽKA MAČA / Do obce, kde pred viac ako mesiacom došlo k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej opäť prišla polícia. Pátracia akcia trvala niekoľko hodín. O tom, či mesiac po vražde niečo v lese našli nikto neinformoval. Podľa našich informácií mali hľadať zbraň.

Od rána desiatky policajtov v rojniciach prehľadávali každý meter lesa pri dedine. Do dediny prišli policajti z celého okolia viacerými autami a dvomi autobusmi. Ani miestni obyvatelia nevedeli, čo sa to pod ich oknami deje.

"Ide o operatívnu akciu polície zameranú na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov. V tomto štádiu konania nebude bližšie akciu komentovať, ani sa k nej vyjadrovať," uvádza sa v stanovisku Generálnej prokuratúry.

Vražda sa stala 21. februára. Páchateľ či páchatelia Jána a Martinu zastrelili krátkou guľovou zbraňou kalibru 9 milimetrov. Podľa našich informácii policajti mali hľadať práve túto zbraň. Nasvedčuje tomu tiež, že páchateľ z miesta činu nemusel odísť autom, ale mohol utiecť cez blízky les. Podľa  vyjadrení dozorového prokurátora už totiž polícia má informácie o jeho pohybe.

O výsledku pátracej akcie polícia prostredníctvom prokuratúry neinformovala.

Prokuratúra po viac ako mesiaci prvýkrát verejne potvrdila deň vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Na tlačovej besede prezradila aj niektoré detaily z vyšetrovania:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy