Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Počas jedného týždňa nafúkal vodič dvakrát vyše 3 promile. Súd sa s ním už nemaznal
Zdielať na

Počas jedného týždňa nafúkal vodič dvakrát vyše 3 promile. Súd sa s ním už nemaznal

PREŠOV / Sudca dnes rozhodoval o osude Prešovčana, ktorý dvakrát po sebe v priebehu jedného týždňa nafúkal viac ako tri a pol promile. Keď ho po prvýkrát prichytili opitého za volantom, súd mu vymeral 5-ročný zákaz šoférovania. Muž ale zákaz už o pár hodín od prepustenia porušil, navyše bol pritom opäť opitý. Tentoraz už skončil za mrežami.

Dvanásť mesiacov strávi za mrežami podľa rozhodnutia súdu 55-ročný Prešovčan. Opitého za volantom ho hneď dvakrát prichytili vo februári tohto roka. V oboch prípadoch, iba pár dní po sebe, nafúkal 3,5 promile. "Strašne to veľmi ľutujem, veľmi, veľmi," kajal sa Emil R. "Obžalovaný sa ku spáchaniu priznal, svoje konanie oľutoval," vyjadril sa obhajca obžalovaného. Keď ho opakovane prichytili opitého za volantom, dopustil sa už dvoch trestných činov, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Po viac ako mesiaci sa muž dozvedel výšku trestu. "Obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov so zaradením do ústavy na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

"Vzhľadom na tie okolnosti, zvýraznenie, že napriek tým dvom dňom čo bol prepustený zo zadržania sudcom pre prípravné konanie, sa dopustil takéhoto trestného činu, o to viac to vylučuje možnosť akéhokoľvek alternatívneho trestu a súd má za to, že výkon trestu bude tým správnym nástrojom, ktorý môže dosiahnuť účel trestu," vyjadril sa predseda senátu.

Na prvé plánované pojednávanie obžalovaný po jeho prepustení z policajnej cely neprišiel. Súd preto požiadal o to, aby ho predviedli. Zo súdu odchádzal so zatiaľ neprávoplatným rozsudkom. "Zváži ešte podanie opravného prostriedku, k tomu sme sa ešte nestihli poradiť," povedal obhajca obžalovaného.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy