Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri autonehode zrazili diviaka, utratiť ho mali prísť poľovníci. Trpieť ho nechali 5 hodín
Zdielať na

Pri autonehode zrazili diviaka, utratiť ho mali prísť poľovníci. Trpieť ho nechali 5 hodín

VLKOVÁ / Takmer päť hodín trpel zrazený diviak vedľa cesty medzi Vlkovou a Abrahámovcami. Kežmarskí policajti museli v tomto úseku riadiť dopravu a napriek výzvam márne čakali na poľovníkov, ktorí mali zviera utratiť.

Kežmarskí policajti riadili cestu od pol piatej rána. Pri ceste ležal zranený diviak, ktorý zrejme po zrážke s autom mal poranené končatiny. Zviera sa nemohlo postaviť a trápilo sa takmer päť hodín napriek tomu, že polícia kontaktovala kompetentných, aby situáciu prišli čo najskôr riešiť. Polícia totiž nemá oprávnenie zviera utratiť pokiaľ nikoho neohrozuje. Na poľovníkov ale čakali márne. 

Vedúci pozemkového a lesného odboru v Kežmarku, Vladimír Harabin, povedal, že na vine je legislatívny spor. "Sú tam poľovnícke združenia, ktoré majú medzi sebou konflikt." Nakoniec na miesto dorazili poľovníci z Vlkovej, tých volali z úradu ako posledných. Oni tvrdia, že to miesto pritom patrí im a nechápu, prečo teda úrady neoslovili priamo ich, keď spor majú medzi sebou združenia susedných revírov.

"Všetko sa zorganizovalo tak, aby tá zver netrpela. Kde nastala komunikačná chyba nám nie je známe," vraví predseda poľovníckeho združenia z Vlkovej, Juraj Kulík. Zviera oslobodili od bolesti okolo 09:00 a jeho telo odviezli na odbery. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy