Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robotníkov privalil stavebný diel. Jeden z nich svojim zraneniam podľahol
Zdielať na

Robotníkov privalil stavebný diel. Jeden z nich svojim zraneniam podľahol

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Tragédia sa stala v bratislavskom Ružinove. Na piatom poschodí stavby na Mlynských nivách ťažký stavebný diel dopoludnia privalil 49-ročného robotníka a druhého zranil. Prípadom sa už zaoberá inšpektorát práce.

​Krátko po desiatej hodine robotníci pracovali na piatom poschodí rozostavaného obytného bloku, keď počas dvíhania jedného stavebného dielu sa zrejme druhý uvoľnil a padol na 49-ročného Dušana. Jeho kolegu, 46-ročného Dominika, ktorý mal byť pri ňom, padajúci diel taktiež zranil. Mužovi sa ihneď snažili pomôcť jeho kolegovia a spod debnenia ho vytiahli. Zároveň volali všetky záchranné zložky.

Do ich príchodu ťažký stavebný diel nadvihli a Dušana spod neho vyslobodili a snažili sa s ním neustále rozprávať. Následne si ho prevzali hasiči a záchranári. "Po našom príchode bola osoba vytiahnutá. Momentálne sa tu nachádza Záchranná zdravotná služba plus naša zdravotná služba, ktoré okamžite vykonávali na danej osobe KPR-ku," povedal veliteľ zásahu Ján Matúšek. 

Dušana sa niekoľko minút snažili oživiť a medzitým, ako bojovali o jeho život, jeho kolegu Dominika ošetrili ďalší záchranári a previezli do nemocnice. "Zranený muž po príchode záchranárov už nereagoval a nedýchal. Začali ho okamžite oživovať, žiaľ bezúspešne. Druhý muž bol pri vedomí a mal pomliaždený hrudník. Po ošetrení ho previezli do ružinovskej nemocnice," informovala hovorkyňa operačného strediska ZZS SR Alena Krčová.

Keďže schodisko, ako aj celý rozostavaný priestor bol veľmi úzky Dušana tadiaľ nemohli zniesť. Na zem ho dostali pomocou žeriavu, na ktorý ho hasiči upevnili. Čo sa presne na stavbe stalo sa vyšetruje. Zároveň sa bude zisťovať aj to či zamestnanci na stavbe dodržali všetky predpisy. 

Pri výstavbe tunela Višňové došlo k tragédii. Zomrel jeden z robotníkov. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy