Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nezvestného muža našli po vyše týždni pátrania obeseného
Zdielať na

Nezvestného muža našli po vyše týždni pátrania obeseného

BANSKÁ BYSTRICA / Bol nezvestný viac ako týždeň. Hľadali ho policajti, psovodi a miesta, kam sa nedostali, zo vzduchu prezrel vrtuľník. 42 ročný Rastislav rodičom povedal, že si ide hľadať prácu do Banskej Bystrice. Jeho bezvládne telo napokon objavili dnes ráno v horách nad Polomkou.

Policajti, záchranári a aj dobrovoľníci majú za sebou niekoľko pátracích akcií v okolí Polomky. Zo zeme aj zo vzduchu prečesávali často ťažko prístupný terén, kde predpokladali, že sa Rastislav mohol pohybovať. Mobilný telefón, ešte pred tým ako sa vybil, lokalizovali v kopcoch nad obcou.

"Je to náročný terén, boli už aj v predchádzajúcich dňoch vonku. A hovorili, že aj terén a aj počasie boli veľmi výnimočne zlé," hovorí Alexander Berek špecialista z kynologickej záchrannej služby.

Známi a rodina pokračovali aj napriek tomu, že policajné akcie neskončili úspešne. Na vlastnú päsť sa dnes ráno opäť vybrali do lesa. Bezvládne telo 42-ročného muža našli na strome, v húštine. Hasiči sa do ťažko prístupného terénu dostali na štvorkolkách.

"42-ročného muža našiel bez známok života 33-ročný muž z Polomky," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Z domu odišiel pred viac ako týždňom. Rodičom povedal, že si ide hľadať prácu do Banskej Bystrice. V skutočnosti išiel do lesa, kde si podľa polície siahol sám na život. Zrejme ho k tomu doviedli osobné problémy.

"Ohliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie vylúčil. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Kováčiková.

Obeseného muža našli aj v policajnej cele v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy