Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pred parlamentom zasahovali hasiči v špeciálnych oblekoch
Zdielať na

Pred parlamentom zasahovali hasiči v špeciálnych oblekoch

BRATISLAVA / V piatok sa v parlamente schvaľuje nové programové vyhlásenie vlády a vyslovuje sa dôvera vláde Petra Pellegriniho. Ten pred poslancami vystúpil, aby ich požiadal o vyslovenie dôvery, o ktorú sa usiluje. Popritom sa prihovoril aj novinárom. Uviedol, že stále bude zastávať slobodu tlače, a že si bude vážiť prácu investigatívnych novinárov. Neodpustil si a dodal, že si bude musieť zrejme zvyknúť aj na takých, ktorí obetujú dva dni práce a venujú sa tomu, čo mu vypadlo z vrecka na tlačovej konferencii s Bélom Bugárom. Vtedy ešte netušil, že sa pred Národnú radu chystá individuálny protest jedného muža.

Peter Pellegrini v piatok v parlamente opäť vytiahol z vrecka špáradlo. Práve na túto udalosť sa rozhodol reagovať muž, ktorý svoje meno neuviedol, no pre redaktorku TV JOJ Barboru Jánošovú povedal, že biela čiara z múky je jeho forma individuálneho protestu. V ruke držal transparent: "Prekračujeme lajnu slušnosti."

Na miesto prišla ochranka a okolie vchodu do Národnej rady ohraničila policajnými páskami. Do budovy nemôže nikto vojsť ani z nej odísť. "Dnes krátko pred 12:30 h boli hliadky policajného zboru vyslané na námestie Alexandra Dubčeka pred budovu Národnej rady SR k prevereniu oznámenia o náleze bieleho prášku. Po príchode na miesto bol v súlade so zákonom na osobnej slobode obmedzený 37-ročný muž, ktorý bol eskortovaný na príslušné oddelenie policajného zboru. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

​Muži v skafandroch z protichemickej jednotky podstupovali pred budovou bezpečnostné úkony. "Previedli sa všetky merania na prítomnosť nebezpečných látok, tiež sa vykonali rádiometrické merania a merania rádioaktivity s negatívnym výsledkom. Látka bola zaistená a previezli ju na Regionálny úrad verejného zdravotníctva," uviedol veliteľ hasičského zásahu Branislav Petrovič. 

Keďže hasiči nevedeli o akú látku ide, museli konať maximálne opatrne. "Zasahovali sme v plnej ochrane, to znamená za použitia dýchacích prístrojov a protichemických oblekov," dodal Petrovič. POlicajti zatiaľ 37-ročného aktivistu zadržali. 

​Peter Pellegrini sa k obsahu svojho vrecka vyjadril. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy