Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chodca zabilo auto, 19-ročný vodič z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Chodca zabilo auto, 19-ročný vodič z miesta nehody ušiel

Archívna reportáž

ZVOLEN / Neďaleko železničnej stanice našla žena, ktorá vystupovala z autobusu, mŕtveho muža. Neskoro večer ho niekto zrazil autom a z miesta ušiel. Polícia našla úlomky zo svetiel a rozbehla pátranie po neznámom vodičovi.

V priekope pri ceste neďaleko centra Zvolena ležalo bezvládne mužské telo zrejme celé hodiny. Bol už neskorý večer keď si ho náhodou všimla žena vystupujúca z autobusu. Topánky obete našli na štvorprúdovke niekoľko metrov od tela.​ "Záchranárov sme vyslali k mužovi, ktorý podľa svedkov nereagoval a nedýchal. Žiaľ, už mu nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," informovala hovorkyňa operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová.

"Pri následnej obhliadke bolo zistené, že nebohý muž bol pravdepodobne účastníkom dopravnej nehody, respektíve bol ako chodec zrazený neznámym motorovým vozidlom," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Na ceste zostali stopy po zrážke. Policajti našli množstvo úlomkov pochádzajúcich z vozidla, ktoré 52-ročného chodca zrazilo. Vodič po zrážke nezastavil a po nehode z miesta ušiel. "Podľa predbežných vyjadrení znalcov k usmrteniu tohto muža došlo pravdepodobne v dôsledku tohto nárazu," uviedla Kováčiková.

Policajtom sa počas dňa podarilo vypátrať auto, ktoré chodca zrazilo. Na policajnom oddelení skončil aj vodič, ktorý mal auto šoférovať. "Ide o terénne vozidlo, ktorého vodičom mal byť 19-ročný Zvolenčan," informovala Kováčiková. Ako presne k zrážke došlo aj to prečo mladý muž nezastavil a z miesta odišiel je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a tiež z neposkytnutia pomoci. "Žiadame občanov, v prípade, že by ktokoľvek vedel k tejto udalosti poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, aby to oznámil na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, alebo na známom telefónnom čísle 158," povedala Kováčiková.

Tragická nehoda sa stala aj v Spišskom Bystrom. Vodič sa skryl v blízkych budovách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy