Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodej okradol dôchodcu s pištoľou v ruke, že má obeť 80 rokov ho nezastavilo
Zdielať na

Zlodej okradol dôchodcu s pištoľou v ruke, že má obeť 80 rokov ho nezastavilo

ŽUPČANY / Okresný súd v Prešove dnes rozhodoval o väzbe pre muža podozrivého z ozbrojenej lúpeže. Stala sa v Župčanoch a obeťou je 80-ročný dôchodca.Ten mu v obave o svoj život dal 10 eur.

80-ročný okradnutý muž správanie zlodeja opísal slovami: "Kričal na mňa, dávajte peniaze." V dedine pár hodín po lúpežnom prepade a výpovedi svedka polícia udrela na viacerých adresách.

"Silno na mňa skričal: dávajte peniaze a so zbraňou na mňa mieril," priznáva dôchodca. 80-ročného muža prekvapil v jeho vlastnom dome muž s pančuchou na hlave a s pištoľou v ruke. V dome v tom čase nebol sám. Svedok v lúpežníkovi spoznal, podľa okradnutého muža, svojho príbuzného: "Mal som tu človeka, ktorý na mňa dáva pozor a ten ho poznal po hlase."

Polícia krátko po lúpeži zadržala 35-ročného podozrivého muža. Ten už má na krku obvinenie z viacerých trestných činov. Sám dnes pred súdom odmietol svoju vinu. Na inkriminovaný čas lúpeže má podľa svojich slov obvinený Peter alibi. "Ja som nevinný, ja som doma spal takže nemám k tomu, čo viac povedať. Povedal som, že podám na nich trestné oznámenie z krivého obvinenia."

Kým súd rozhodoval o návrhu na jeho vzatie do väzby. Vonku ho čakala užialená priateľka Lucia: "Určite to je výmysel, pretože v tom čase, keď sa to malo stať, bol doma. Určite nikde nebol. To na sto percent môžem povedať, že nebol nikde."

Súd ale žiadne záruky neprijal a obvineného muža poslal do vyšetrovacej väzby. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," potvrdila hovorkyňa Ivana Petrufová.

"Úplne som sa vystresoval, ešte stále som vystresovaný," potvrdil okradnutý muž. Priateľka obvineného je presvedčená, že to je nedorozumenie. Muž, ktorý ho mal spoznať po hlase je jeho strýko a zároveň krstný otec. Petrova priateľka Lucia si myslí, že celý prípad je jedno veľké nedorozumenie: "To je úplná hlúposť, pretože tento človek je denno denne naliaty v alkohole."

"My sme nahlásili sťažnosť, takže vo veci bude potom rozhodovať krajský súd," povedal advokát obvineného Dušan Remeta.

Dôchodcovia sa často stávajú obeťami zlodejov, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy