Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Opitý muž začal strieľať pred krčmou. Zbraň mal v nelegálnej držbe
Zdielať na

Opitý muž začal strieľať pred krčmou. Zbraň mal v nelegálnej držbe

ŽITNÁ RADIŠA / V Žitnej Radiši pri Bánovciach nad Bebravou sa strieľalo. O rozruch sa postaral 57-ročný Pavol. Spolu s kamarátmi popíjal v krčme. Zrazu vyšiel von, vytiahol zbraň a vystrelil. Jeden zo svedkov streľby utekal za starostom, ktorý zavolal policajtov.

Muž vytiahol zbraň v centre dediny pred tunajšou krčmou. Najskôr popíjal spolu s kamarátmi. Potom jedného z nich zavolal von a začal strieľať.

Muž, ktorý bol svedkom streľby sa zľakol a utekal za starostom na obecný úrad. "Prišiel sem do kancelárie a povedal, že pred pohostinstvom je človek, ktorý má vypité, spadol na zem a má nejakú zbraň pri sebe, a údajne ževraj aj vystrelil z nej," povedal starosta obce Žitná Radiša Rudolf Botka. Starosta neváhal a okamžite zavolal policajtov. Do ich príchodu strelca pozoroval. "Ja som kontroloval situáciu, ten pán sedel pred pohostinstvom a telefonoval s niekým. Bol kľudný," upresnil starosta Botka. 

Policajti 57-ročného Pavla zadržali a odviezli do cely. "Vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou vzniesol obvinenie zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami a z prečinu výtržníctva voči 57-ročnému Pavlovi z Bánoviec nad Bebravou," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Trenčín Pavol Kudlička. Policajti na mieste zaistili aj zbraň, ktorou strieľal. Mal ju pri sebe nelegálne. "Obvinený mal neoprávnene prechovávať krátku strelnú zbraň zn. Beretta, a 14 nábojov," upresnil Kudlička. Hrozí mu až osem rokov za mrežami.

V krčme, pred ktorou k incidentu došlo sa v minulosti už strieľalo. Dvadsaťdeväťročný muž vtrhol v auguste 2010 dnu so zbraňou v ruke a ohrozoval zákazníkov. Krčmárku držal ako rukojemníčku. Ženu nakoniec pustil a v krčme sa zabarikádoval sám. Po šiestich hodinách ho von dostali kukláči.

Starosta, ktorý sa vyhrážal reperovi so zbraňou v ruke už pozná svoj trest. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy