Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kradli z bankových účtov desaťtisíce eur
Zdielať na

Kradli z bankových účtov desaťtisíce eur

BANSKÁ BYSTRICA / Niekoľkým ľuďom po celom Slovensku zmizli z bankových účtovaťtisíce eur. O rozsiahlom prípade finančných podvodov sme informovali pred niekoľkými dňami. Jedným z okradnutých bol aj podnikateľ z Rimavskej Soboty. Zo súkromných a podnikateľských účtov mu zmizlo 156 tisíc eur. Mal však šťastie, vďaka tomu, že polícia konala rýchlo, sa peniaze podarilo vrátiť. Iní také šťastie nemali.

Polícii sa podarilo rozbiť dobre organizovanú skupinu, jednotlivé úlohy mali mať rozdelené. Po zásahu v Košiciach skončili v putách štyria východniari, medzi nimi aj lekár z košickej záchranky. 28-ročný Gabriel, 36-ročný Jaroslav, 40-ročný Maroš, ale aj 39-ročný lekár Michal, skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Obhajca jedného z páchateľov Tomáš Rosina tvrdí, že: "v istom smere pripustil svoje neopatrné správanie, ale som toho názoru, že v takom rozsahu ako mu je kladené za vinu, tak takého konania sa nedopustil."

Na prípade však vyšetrovateľ pracuje ďalej, v putách včera podvečer skončila v Košiciach aj mladá žena. "Krajský policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z obzvlášť závažných zločinov krádeže a legalizácie príjmu z trestnej činnosti 34-ročú ženu z Košíc ako ďalšiu členku organizovanej skupiny," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Podľa obvinení mali zneužiť identitu ľudí. Prostredníctvom falošných občianskych preukazov sa dostali k ich bankovým účtom a peniaze si previedli na svoje účty. "Po vykonaní procesných úkonov bola obvinená zo zadržania prepustená a stíhaná je na slobode," dodáva Faltániová.

V tejto súvislosti vydali medzinárodný zatýkací rozkaz aj na ďalšieho obvineného Juraja Horňáka z Košíc. Podľa najnovších informácií už šesťdesiatnika zadržali v Českej republike. Nie je vylúčené že obvinených bude ešte viac.

Prípadov s takýmto rukopisom je na Slovensku niekoľko, a tak ich zrejme všetky budú opäť analyzovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy