Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič zrazil 12 školákov. Vaneska sa už domov z nemocnice nevráti
Zdielať na

Vodič zrazil 12 školákov. Vaneska sa už domov z nemocnice nevráti

SPIŠSKÉ BYSTRÉ / Na ceste pri Spišskom Bystrom koncom februára vodič osobného auta narazil do detí idúcich zo školy. Dvanásť školákov vtedy skončilo v nemocniciach. V týchto dňoch sa postupne vracajú domov, ale 12-ročná Vaneska sa už so svojimi blízkymi nikdy nestretne.

Smutným dňom pre osadníkov sa stal 22. február. Deti kráčajúce zo školy zrazil vodič automobilu. "Videl som, ako veľmi točil a buchol do neho," opísal celú situáciu jeden z osadníkov. Policajti mali čo robiť, aby upokojili situáciu a ochránili hasičov a záchranárov.

Vodič sa po zrážke z vraku auta dostal sám a skryl sa v neďalekých budovách. Údajne vodič dostal šmyk "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna," povedal Daniel Džobanik.

Osadníci sa s týmto nešťastím nikdy nezmieria. Ešte viac smútku priniesla smrť mladej Vanesky, ktorá svojim zraneniam o dva dni po nešťastí podľahla. Ako spomienku, na mieste nehody postavili kaplnku a netrpezlivo čakajú na výsledky policajného vyšetrovania. "Chceme, aby to vyšetrili, ako sa patrí," povedal otec Vanesy. 

"Na základe dôkaznej situácie, bolo voči vodičovi vznesené obvinenie z trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví. K vyšetreniu presnej príčiny tejto dopravnej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a z odboru zdravotníctva," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Podľa informácií z prostredia polície, odviezli havarované auto na expertízu. Jeho vodič niekoľko dní po nehode hovoriť nevládal. "Môžem vám povedať, že ho to strašne mrzí a je psychicky na dne," povedala manželka vodiča.

"Stratil som dcéru a na to už nezabudnem," smutne dodal otec zosnulej. Deti sa už boja chodiť do školy, ale inú možnosť zatiaľ nemajú. Vysporiadanie pozemkov na stavbu chodníka je zložité. Avšak niektorí rodičia už svoje deti samé nepúšťajú. Rovnako aj otec Vanesy má doma ďalších školákov. "Tú najmladšiu dcéru nosím do školy," povedal. 

Zatiaľ jediným riešením situácie zostáva znížiť rýchlosť automobilov a pre chodcov kráčať čo najbližšie pri krajnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy