Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Žiline zachvátil požiar budovu kancelárie Smer-SD
Zdielať na

V Žiline zachvátil požiar budovu kancelárie Smer-SD

Archívna reportáž

ŽILINA / V noci, zo štvrtka na piatok pred polnocou, horela budova, v ktorej sídli okresná kancelária strany Smer-SD v Žiline. Na mieste zasahovali hasiči. Všetko vyzerá tak, že to nebola nehoda. Tejto verzii nahráva aj nápis, ktorý niekto nastriekal na budovu. Figuruje v ňom slovo "zlodeji".

Horieť začalo tesne pred polnocou. Hasiči boli na mieste veľmi rýchlo, sídlia len neďaleko žilinskej centrály Smeru-SD. Po príchode na miesto zistili, že plamene zachvátili časť strechy a zadymené bolo aj podkrovie. Požiar zrejme nevznikol náhodou.

V prístrešku sa nachádzala pneumatika, ktorá bola obliata horľavinou. Tú pravdepodobne niekto zapálil.
"Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu do dvadsiatich minút a úplne zlikvidovať pred druhou hodinou ráno. Príčinou vzniku požiaru bolo pravdepodobne úmyselné konanie neznámej osoby," uviedla hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

Nápis, ktorý sa pred požiarom objavil na budove, ráno zamaľovali. "Môžem potvrdiť, že sme prijali trestné oznámenie a začali trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

"Pokus o podpálenie centrály politickej strany SMER - SD v žilinskom kraji je v demokratickom štáte neprijateľný a vedenie strany SMER - SD, ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú. Strana SMER - SD vníma tento trestný čin ako krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami," reagovala na požiar svojej administratívnej budovy strana Smer-SD.

Vedenie strany SMER vo svojom stanovisku verejne vyzýva všetkých ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom, a zároveň vyzýva všetkých slušných ľudí, aby odsúdili akékoľvek prejavy násilia alebo trestných činov. "Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané," píše sa v stanovisku.

Pozrite si archívnu reportáž z dňa, keď v Košiciach horel daňový úrad.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy