Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Razie na západnom Slovensku. Policajti držia informácie v tajnosti
Zdielať na

Razie na západnom Slovensku. Policajti držia informácie v tajnosti

BRATISLAVA / V bratislavskom obchodnom centre na brehu Dunaja ráno zasahovali príslušníci NAKA. Raziu urobili v spolupráci s colným úradom finančnej správy. Podrobnosti nateraz polícia neposkytla.

Policajní kukláči okrem obchodného centra zasahovali v rovnakom čase aj na ďalších miestach západného Slovenska. "Zásah bol zameraný na zadržanie obvinených osôb a zaisťovania dôkazov v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Žiadne ďalšie informácie policajti neuverejnili. Zatiaľ teda nie je známe, nakoľko úspešná bola razia, či niekoho zadržali alebo obvinili. Podobnú raziu realizovali elitní policajti naposledy koncom minulého roka s krycím názvom Shark. 

Viac ako 500 policajtov vtedy zasahovalo v 40 bytoch a v nebytových priestoroch v Košickom, v Prešovskom, v Banskobystrickom a v Bratislavskom kraji. Policajti obvinili desiatky ľudí, z ktorých 28 sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti a zo zločinu krátenia dane a poistného. 

Štátu vtedy mala vzniknúť škoda 113 miliónov eur. Tridsaťpäť ľudí má v tomto prípade v uznesení uvedený aj zločin založenie, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. 

Pozrite si reportáž o prípade Shark.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy