Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia pátra po zlodejovi. Ukradol kus lesa
Zdielať na

Polícia pátra po zlodejovi. Ukradol kus lesa

ČADCA / V obci Makov neďaleko Čadce neznámy páchateľ ukradol časť hory. Obec takto prišla o nemalé financie .

V hore chýbali stovky smrekov, na čo prišiel lesný hospodár a okamžite upozornil vedenie obce. Následne musela dať obec vypracovať znalecký posudok, aby bolo možné presne vyčísliť škody. "Je to 116 kubíkov dreva v hodnote okolo 9500 eur," uviedol Martin Pavlík, starosta obce Makov. "Predmetom trestného oznámenia má byť podozrenie z krádeže drevnej hmoty," povedala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.   

Zatiaľ neznámy zlodej prekazil plány, ktoré mala obec so stromami. Stromy rástli v obecnom lese a neskôr ich chcela obec zúžitkovať na získanie financií do rozpočtu. "My hospodárime v obecnom lese, kde máme plán ťažby. Keď vyťažíme, prostriedky využívame pre obec," dodal starosta obce Makov.

"Momentálne vykonávame preverovanie tohto trestného oznámenia a v zákonnej lehote rozhodneme," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina. V dedine aj napriek policajnému vyšetrovaniu rozbehli svoje vlastné pátranie po páchateľoch, ktorí zrezali a odviezli desiatky ton dreva. "Pýtali sme sa ľudí, ktorí bývajú na okolí, či si niekoho nevšimli a oznámili nám, ktoré osoby sa tam pohybovali, takže sme ich oslovili," povedal Martin Pavlík. Najdôležitejšie je ale odhaliť organizátora tejto krádeže. Pre obec sú to obrovské straty, preto budú financie vymáhať súdnou cestou. 

V horách musia byť opatrní aj turisti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy