Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôverčivú dôchodkyňu nalákali podvodníci na lacné lieky. Potom ju okradli o šperky
Zdielať na

Dôverčivú dôchodkyňu nalákali podvodníci na lacné lieky. Potom ju okradli o šperky

NITRA / Dôverčivú paniu dostali na akciové výživové doplnky. Žena s mužom povedali, že sú z lekárne. Úspory, síce okradnutá žena doma nemala, ale pripravili ju o všetky šperky.

Všetko sa začalo telefonátom na pevnú linku. Dôchodkyni mužský hlas tvrdil, že je z lekárne a ponúka lieky. "Že s 50 percentnou zľavou alebo čo, ja hovorím, že lieky nepotrebujem," povedala okradnutá pani Eva. Aj napriek tomu už o pár hodín prišli ku dverám pani Evy podvodníci. Žena s mužom jej tvrdili, že doniesli akciové lieky, o ktorých ju informovali cez telefón. Chybu urobila v tom, že dvojicu pustila do bytu. "Posadila som ich do kuchyne a oni to mali všetko zichrované s tým, kde sa pohnú, ako sa pohnú," hovorí pani Eva.

Po chvíli muž poprosil pani Evu, či by mohol ísť na toaletu. So ženou sa medzitým rozprávala o liekoch, ktoré užíva. Tá jej povedala, že za zázračné výživové doplnky musí zaplatiť 400 eur. "Dajte vy mne pokoj, ja nemám peniaze. To bolo všetko, som povedala, že nechcem lieky, ani nič kupovať nebudem," tvrdí pani Eva.

Medzitým už muž prehľadával byt, dôchodkyňa ho dokonca prichytila v obývačke. Aj v tomto sa však vynašiel, tvrdil, že hľadá toaletu. Muž, potom odišiel do auta údajne po lieky aby ich aspoň dôchodkyni ukázali. Prešlo asi 10 minút a podvodníčka sa vybrala za ním, s výhovorkou, že kolega ich nevie nájsť. Do bytu sa už nikto nevrátil a pani Eva išla skontrolovať zásuvky. Dvojica síce žiadne peniaze nenašla, keďže pani Eva doma hotovosť nemala. Ukradli jej však všetky zlaté šperky. Dôchodkyni vznikla škoda za asi 2000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade okradnutej seniorky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy