Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vadala je obvinený z trestnej činnosti. O väzbe rozhodne krajský súd
Zdielať na

Vadala je obvinený z trestnej činnosti. O väzbe rozhodne krajský súd

Archívna reportáž

KOŠICE / V utorok popoludní podal krajský prokurátor návrh na predbežnú väzbu Antonina Vadalu, na základe ktorého bol taliansky podnikateľ zatknutý.

Vadala je stíhaný v Taliansku za obchodovanie s narkotikami. Európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9. marca  2018. Prokuratúra začala vykonávať predbežné vyšetrovanie na základe tohto európskeho zatýkacieho rozkazu. Podľa obvinenia sa Antonio Vadala od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

Sudca bude musieť o návrhu prokurátora rozhodnúť v lehote do 48 hodín od jeho doručenia na súd. Účelom predbežnej väzby je zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky tak, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o Európskom zatýkacom rozkaze.

Ak súd návrhu prokuratúry vyhovie, bude mať prokuratúra 40 dní na to, aby súdu doručila originál zatýkacieho rozkazu s príslušnými dokladmi, ktoré poskytne talianska prokuratúra. O vzatí Antonina Vadalu do väzby bude sudca krajského súdu rozhodovať vo štvrtok dopoludnia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy