Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prišiel o prácu, hrozí mu väzenie. Všetko pre státie v zákaze
Zdielať na

Prišiel o prácu, hrozí mu väzenie. Všetko pre státie v zákaze

KOŠICE / Lukáš (30), ktorý v nedeľu unikal pred políciou podľa slov jeho zamestnávateľov konal skratovo. Bývalý poslanec mestského zastupiteľstva v Košiciach Igor Sidor, ktorý mladíka zamestnával tvrdí, že až doposiaľ bol vzorným zamestnancom a neboli s ním žiadne problémy. Vodičovi hrozí za arogantnú jazdu vysoký trest.

Lukáš s firemnou dodávkou patriacou súkromnej škôlke blokoval autobusovú zastávku. Citroen stál na zákaze zastavenia. Počas prejednávania priestupku bol arogantný a odmietal zaplatiť pokutu. Zaradil rýchlosť a z miesta ušiel. Policajtom unikal niekoľko kilometrov a to aj napriek tomu, že mu bolo v pätách až 9 policajných vozov. Mladý vodič jazdil mimoriadne riskantne, nerešpektoval svetelné zariadenia a na viacerých miestach narazil do dopravných značiek. Navyše jazdil i v protismere.

Arogantná jazda

"V ďalšom pokuse o zastavenie vodič na opakovanú výzvu nereagoval, pričom narazil do policajného auta," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Dodávku s 30-ročným vodičom policajti zablokovali na Tomášikovej ulici. Mladík sa aj naďalej správal arogantne a tak policajti pri jeho zdržaní museli použiť donucovacie prostriedky. Lukáš už v pondelok ráno nastúpil do práce akoby sa nič vážne nestalo.

Slušný zamestnanec 

Za Lukášovým správaním je údajne nešťastná láska. V dodávke policajti našli obrovskú kyticu ruží, ktorú zrejme Lukášova priateľka odmietla prijať. "Ohrdnutý mladý muž, ktorý jednoducho zaskratoval, nikdy v živote sme s ním problémy nemali, v živote nemal takéto náznaky," obhajuje vodiča jeho zamestnávateľ Igor Sidor. Lukáš hneď v pondelok prišiel o zamestnanie. Vo firme pracoval ako údržbár. 

Až 10 rokov vo väzení 

Napriek tomu bude musieť mladík znášať aj trestnoprávnu zodpovednosť. "Škoda auta sa odhaduje na 5 až 10 tisíc eur," vraví Sidor. Bolo obrovským šťastím, že k incidentu došlo počas víkendu, kedy nie je v meste hustá premávka. Lukášova bezohľadná jazda mohla skončiť omnoho tragickejšie. Za zločin všeobecného ohrozenia mu hrozí až 10 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy