Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súdy v hlavnom meste opäť evakuovali. Anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Súdy v hlavnom meste opäť evakuovali. Anonym nahlásil bombu

BRATISLAVA / Všetky súdy v bratislavskom kraji mali dopoludnia nútenú prestávku. Ľudia museli opustiť budovy a vrátiť sa mohli až popoludní. Anonym ohlásil, že sa na súde nachádza bomba.

Polícia opäť zasahovala na súdoch v hlavnom meste. Anonym nahlásil v utorok pred 10:00 hodinou výskyt výbušniny na jednom zo súdov. Keďže nešpecifikoval, o ktorý súd ide, preveriť musela polícia všetky. Najskôr súdy evakuovali a potom na miesto prišli pyrotechnici a psovodi. 

Najvyšší súd bol kontaktovaný v súvislosti s bombovou hrozbou okolo desiatej dopoludnia. Keďže je Najvyšší súd v jednej budove s ministerstvom spravodlivosti, evakuovaní museli byť úplne všetci. Pre bombovú hrozbu boli v bratislavskom kraji zrušené desiatky pojednávaní a sudcovia, zamestnanci súdov a účastníci konaní mali niekoľkohodinovú nútenú prestávku. Ako aj v minulých prípadoch, aj teraz šetrenie prinieslo iba negatívny výsledok. 

Nejde o prvý takýto prípad. Pred pár týždňami tiež evakuovali všetky súdy v Bratislave pre bombu. V ten deň mal mať pojednávanie aj podnikateľ Marián Kočner.

​Bomby minulý týždeň nahlásili aj v Národnej rade SR a slovenských väzniciach. Doteraz sa žiaden z oznamov nepotvrdil. 

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy