Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Organizovaná skupina mala cez bieleho koňa vybieliť účet rodine. Obvinený je aj lekár
Zdielať na

Organizovaná skupina mala cez bieleho koňa vybieliť účet rodine. Obvinený je aj lekár

BANSKÁ BYSTRICA / Štyria muži, ktorých v Banskej Bystrici obvinili zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti, sa postavili pred súd. Je medzi nimi aj lekár košickej záchranky. Vinia ich z toho, že ako organizovaná skupina mali cez bieleho koňa vybieliť účet rodine z Rimavskej Soboty.

Pre všetkých štyroch východniarov žiadal vyšetrovateľ s prokurátorom väzbu. Pred sudkyňu sa na okresnom súde postavili o štvrtej popoludní. Tváre si pred kamerou ukrývali za papiermi, či pod kapucňou. Rozhodovanie trvalo takmer štyri a pol hodiny, obvinení muži vyšli z budovy súdu o pol deviatej s putami na rukách. Policajti ich všetkých štyroch eskortovali do ústavu na výkon väzby. "Sudkyňa môjho klienta vzala do vyšetrovacej väzby pre obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti, ako aj z dôvodu, že s bude vyhýbať jednotlivým úkonom trestného konania," povedal obhajca Tomáš Rosina.

Za mrežami tak nateraz skončil aj 39-ročný lekár z košickej záchranky. Okrem predchádzajúcich obvinení z drogovej trestnej činnosti, či šírenia poplašnej správy, má teraz na krku aj oveľa vážnejšie obvinenia. Všetkým štyrom hrozia 12 až 20 ročné tresty. "V istom smere pripustil svoje neopatrné správanie, ale som toho názoru, že v takom rozsahu, ako mu je kladené za vinu, tak takého konania sa nedopustil," hovorí Rosina.

Štáb TV JOJ hovoril aj s poškodeným podnikateľom z Rimavskej Soboty, no ten na kameru hovoriť nechcel. Viac ako 156 tisíc eur sa mu vrátilo. A to aj napriek tomu, že už boli na účte bieleho koňa v inej banke. Podobným spôsobom však zmizli z bankových účtov na Slovensku desaťtisíce eur aj ďalším ľuďom. "Budeme skúmať aj ďalšie skutky," povedal Štefan Šurka, riaditeľ KR PZ BB.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy