Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žena odišla z domu a nevrátila sa. Najhoršie obavy jej príbuzných sa potvrdili
Zdielať na

Žena odišla z domu a nevrátila sa. Najhoršie obavy jej príbuzných sa potvrdili

RUŽINÁ / Žena odišla z domu v obci Vidiná pravdepodobne autobusom do Lučenca. Domov sa však večer nevrátila. Keď ju tam príbuzní nenašli ani ráno, začali mať obavy. O pomoc požiadali políciu. Zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Nehybné telo 62-ročnej ženy objavili iba pár hodín po tom, ako jej syn na polícii nahlásil jej nezvestnosť. Nejavila však už žiadne známky života. Peter na obvodnom oddelení uviedol, že jeho matka celú noc nebola doma. Policajti po nej začali pátrať, po približne dvoch hodinách ale prijali od svedkov ďalšie oznámenie - o náleze mŕtvoly neďaleko obce Ružiná. "Kolega si od rána všimol, že tam je ako keby postava. Stále mu tam oči zabiehali," povedal svedok.

Muži, ktorí pracujú pri vodnej nádrži Ružiná až okolo obeda zišli pod hrádzu. Ich desivé podozrenie sa potvrdilo. Na tráve ležalo nehybné telo ženy. Okamžite kontaktovali políciu.

Policajti pri žene ale nenašli žiadne doklady totožnosti. Nemala pri sebe ani kabelku, peniaze, či mobil. "Myslím, že v priebehu dvoch - troch hodín zistili totožnosť," hovorí svedok.

Keďže popis oblečenia nezvestnej Aleny zodpovedal tomu, čo mala na sebe nebohá žena, na miesto privolali jej syna. Ten potvrdil totožnosť. Podľa predbežného vyjadrenia lekára žena musela zomrieť pred niekoľkými hodinami a príčinou smrti mohlo byť podchladenie. To ale bude musieť potvrdiť pitva. "Privolaný lekár na mieste nezistil vonkajšie známky násilia a na určenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu," vyjadrila sa Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Otázne je aj to, ako sa žena dostala do 15 kilometrov vzdialenej Ružinej a prečo tam vlastne prišla. Muži tu pracujú nonstop, až do rána si však nič podozrivé nevšimli. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Pozrite si iný aktuálny prípad nezvestnej ženy, so šťastným koncom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy