Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Závažné podozrenie z východu Slovenska. Sexuálne násilie iba na 9-ročnom dievčati
Zdielať na

Závažné podozrenie z východu Slovenska. Sexuálne násilie iba na 9-ročnom dievčati

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Závažný prípad riešia policajti na severovýchode Slovenska. Štyridsaťpäťročný muž sa tam podľa ich zistení mal dopustiť sexuálneho násilia na iba 9-ročnom dievčatku. Muž je vo vyšetrovacej väzbe a hrozí mu trest 15 rokov za mrežami.

Malo sa to diať za dverami bytu, kde muž býva. Podľa slov susedov s ním prechodne žila aj žena a jej 9-ročná dcéra. Vravia, že tu policajti zasahovali opakovane. Muža zo severovýchodu Slovenska vinia zo sexuálneho násilia. Jeho údajnou obeťou mala byť dcéra ženy, ktorú tu susedia vídali. 

"Môžem potvrdiť, že v danej veci policajti vykonávajú všetky potrebné procesné úkony," povedala policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Policajti muža zadržali, obmedzili mu osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Zároveň ho obvinili zo zločinu sexuálneho násilia. Prokurátor predložil sudcovi návrh, aby bol obvinený stíhaný väzobne.

Sudca ho napokon poslal za mreže. "Na základ dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, mohol by tiež pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie a napokon na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Proti rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť. O tej rozhodne krajský súd. Polícia ale pre citlivosť prípadu ďalšie informácie poskytovať nebude. Keďže sa mal obvinený skutku dopustiť na chránenej osobe, hrozí mu zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na 15 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy