Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž žiada podmienečné prepustenie. Do basy sa dostal ako 16-ročný
Zdielať na

Muž žiada podmienečné prepustenie. Do basy sa dostal ako 16-ročný

BANSKÁ BYSTRICA / Za mreže sa dostal ešte ako tínedžer za účasť na vraždách dvoch 17-ročných ľudí na Horehroní. Peter Škoda za mrežami dokončil strednú školu a začal pracovať v drevárskej dielni. Po viac ako 10 rokoch, ktoré si odpykal, požiadal o podmienečné prepustenie na slobodu.

Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodoval o podmienečnom prepustení mladého muža, ktorý sa dostal za mreže ešte ako tínedžer, a to za vraždu dvoch mladých ľudí. Peter Škoda patril do trojice, ktorú krajský súd v Banskej Bystrici súdil za vraždy dvoch mladých ľudí. Sedemnásťročný Miroslav a jeho rovesníčka Edita záhadne zmizli ešte v roku 2002. Ich provizórne hroby na záhrade domu v Hronci našli policajti zhruba po roku. Matej Ivančík, ktorý bol hlavným aktérom vraždenia z pomsty, dostal 24 rokov, vtedy iba 16-ročný komplic 9 rokov a Peter Škoda dostal 13-ročný trest. Práve posledný z menovaných teraz žiada o prepustenie.

"Prokurátor Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici na verejnom zasadnutí navrhoval Okresnému súdu v Banskej Bystrici zamietnuť žiadosť odsúdeného Petra Š. o podmienené prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody," informuje Ivan Vozár, hovorca krajskej prokuratúry Banskej Bystrice.  

Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici jeho žiadosť zamietol ako nedôvodnú. Peter Škoda má teraz trojdňovú lehotu, počas ktorej môže podať odvolanie. Pokiaľ to urobí, vec sa dostane na krajský súd.

Koncom minulého roka zabil sused susedovi psa. Pre štekot:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy