Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Komárne vodič zrazil dve ženy na priechode. Zraneniam obe podľahli
Zdielať na

V Komárne vodič zrazil dve ženy na priechode. Zraneniam obe podľahli

Archívna reportáž

KOMÁRNO / K tragédii došlo vo štvrtok ráno pred vjazdom na most. Na priechode pre chodcov zrovna boli dve ženy, keď vo vysokej rýchlosti do nich vrazilo auto.

K vážnej dopravnej nehode došlo po 06:00 hodine ráno na Rákocziho ulici pred Vážskym mostom. Osemdesiatročný všeobecný lekár sa ponáhľal za svojimi pacientmi. V rovnakom čase prechádzali cez priechod pre chodcov, v blízkosti vážskeho mosta na okraji mesta, 60-ročná Helena a 44-ročná Marta. Lekár na bielom BMW policajtom tvrdil, že ženy na priechode nevidel. Nasledoval náraz, ktorý obe ženy vymrštil do vzduchu - jedna dopadla na vozovku o 40 druhá o 20 metrov ďalej.

​Obidve ženy boli s ťažkými zraneniami prevezené do nemocnice, kde zraneniam podľahli. Vodič zrejme tesne pred priechodom už začal brzdiť, auto zastalo len pár metrov za ním.. Polícia dvojnásobnú tragickú udalosť vyšetruje ako prečin usmrtenia. Presná príčina, rýchlosť akou išiel vodič a miera zavinenia je predmetom vyšetrovania."Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Presnú príčinu, okolnosti ako aj mieru zavinenia vyšetrujeme, ako prečin usmrtenia," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.  

Chodci sa často stávajú obeťami rýchlej jazdy. Nový zákon by mal preto upraviť postavenie chodca a od vodiča by mal mať absolútnu prednosť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy