Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Oslobodení Taliani: Odmietame podiel na vražde novinára
Zdielať na

Oslobodení Taliani: Odmietame podiel na vražde novinára

KOŠICE / Sedem talianskych podnikateľov, ktorých vo štvrtok zaistili kukláči a v sobotu ich prepustili z väzby, si v plnej miere užíva slobodu. Polícia ani prokuratúra, aktuálne neposkytuje žiadne ďalšie informácie o ich možnom prepojení s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. S jedným z talianskych podnikateľov sa rozprával redaktor TV JOJ Peter Sabo.

Poľnohospodárske družstvá fungujú v bežnom prevádzkovom režime. Talianskí majitelia sa aj po prepustení z väzby podieľajú na ich riadení. Aj naďalej odmietajú akýkoľvek podiel na vražde investigatívneho novinára a jeho priateľky. Dôkazom má byť fakt, že všetci sú na slobode.

"Fungujeme normálne a aj budeme fungovať ďalej normálne," povedal jeden z Talianov. Na otázku, či bolo voči nim vznesené obvinenie, odpovedali jasne. "Nie, absolútne nič. Keď by bolo, nebol by som tu teraz," hovorí jeden z Talianov. Podnikatelia nechcú s médiami oficiálne komunikovať. Dôvodom je fakt, že udalosti posledných dní budú mať zrejme dohru na súde. Podľa informácií televízie JOJ totiž pripravujú žalobu na každého, kto mal podiel na ich diskreditácii a poškodení dobrého mena. Až po jej podaní vraj budú uvažovať o využití ponúkaného priestoru na vysvetlenie celej situácie. "Chceme dávať na súd všetkých aj novinárov, čo na nás hodili špinu, a potom budeme s vami rozprávať," uviedol podnikateľ z Talianska.

Talianski podnikatelia sa už ďalej necítia ako podozriví z podielu na úkladnej vražde. Podľa pokynov polície, vraj nemajú žiadne obmedzenia pri svojom pohybe. "Podľa okolností vyšetrovania trestnej veci bude médiám, v čase keď to bude možné, poskytnutá informácia v rozsahu, ktorý nebude brániť ďalšiemu vyšetrovaniu," informuje hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy