Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Za kopance do áut trojročné väzenie. Zastavila ich až hrozivá nehoda
Zdielať na

Za kopance do áut trojročné väzenie. Zastavila ich až hrozivá nehoda

ŽEHRA / Za kopance do áut trojročné väzenie. Toto hrozí dvom mladým osadníkom zo Žehry. Ešte v lete si pod vplyvom emócií a alkoholu vybavovali účty na hlavnej ceste. Svoje dostali aj autá okoloidúcich vodičov, až kým vyčíňanie nezastavila hrozivá nehoda.

Maroš a Tomáš sa počas horúceho podvečera hádali na hlavnej ceste ktorá spája Spišské Podhradie a Spišské vlachy. To si nakrúcali miestni, ktorí zachytili aj vážnu nehodu. Okoloidúci vodič Tomáša nabral na felícii. Od tejto nehody ubehlo už viac ako polroka. Zrazený osadník sa zo zranení dostal, no trestnému stíhaniu sa nevyhne.

"Počas toho ako prechádzali okoloidúce vozidlá, snažili sa do nich kopnúť a tým vystavovali nebezpečenstvu posádky vozidiel, ostatných účastníkov cestnej premávky ako i seba samých," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Jeden kopanec zachytilo aj video z nehody. Maroš kopol do felície, ktorá mu zrazila kamaráta. "Ja som nekopal, len Maroš. Veď vidno na kamere, kto kopal do auta," povedal na svoju obhajobu obvinený a zrazený Tomáš Dunka. 

Maroš sa pred kamerou vyjadriť odmietol. Povedal iba, že zvažuje právne kroky, rovnako ako aj Tomáš: "Toto nenechám tak. Zoberiem si advokáta a pôjdeme na súd," hovorí o svojich ďalších krokoch Dunka. 

Spišiaci vedia, že podobné kopance do okoloidúcich áut sú v tejto lokalite počas leta na dennom poriadku. Aj preto policajti zo Spišských vlách nenechali tento prípad zapadnúť prachom a spracovali na mladých osadníkov obvinenie z výtržníctva: "Obvineným za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," informovala Mésarová. 

V rómskej osade zase napadol mladík policajtov. Zdemoloval aj autá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy