Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Peter (17) dobodal muža, vypočul si verdikt
Zdielať na

Peter (17) dobodal muža, vypočul si verdikt

PREŠOV / Okresný súd v Prešove rozhodol v prípade drámy so sexuálnym motívom. Sedemnásťročný mladík mal dobodať muža, s ktorým si dohodol stretnutie za účelom poskytnutia sexuálnych služieb. Zavraždený muž mal na tele 65 rán a zomieral vo veľkých bolestiach.

"Úprimne ľutujem čo sa stalo, ľutujem, že pán Z. zomrel, do konca života budem žiť s pocitom viny, že som usmrtil človeka," uviedol neprávoplatne odsúdený Peter Š. Toto boli posledné slová dnes už 17-ročného mladíka pred vynesením rozsudku. V ňom bol uznaný vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Od júna 2017 vykonával súd rozsiahle dokazovanie a dnes nad obžalovaným vyniesol rozsudok.

"Okresný súd uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy a uložil mu trest vo výmere 11 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu pre mladistvých," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

"Zdá sa mi, že aj po stránke skutkovej aj právnej to rozhodnutie súdu je nesprávne,"  uviedol obhajca obžalovaného Daniel Lipšic. 

Podľa súdu sa nepreukázalo, že by mal Peter v čase skutku znížené alebo vymiznuté rozpoznávacie a ovládacie schopnosti. Skutku sa navyše podľa rozhodnutia súdu dopustil trýznivým spôsobom konania, vzhľadom na veľké množstvo rán, ktoré spôsobil jeho obeti. Podľa znalca to bolo až 65 bodno rezných rán. "Počas celého útoku pociťoval Rastislav Z. výrazné, neznesiteľné bolesti spôsobené opakovaným rezaním a bodaním ostrým, bodno-rezným nástrojom do jeho tela, čím mu spôsobil mnohopočetné bodno rezné rany hlavy, krku a končatín," hovorí predseda senátu.

"Keby som mohol vrátiť čas, tak by som ho vrátil," dodal Peter, neprávoplatne odsúdený. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné. Obhajca sa hneď po vyrieknutí rozsudku odvolal. O prípade bude preto ešte rozhodovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy