Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mama Martiny: Žiadam, aby to nevyšetrovala naša polícia
Zdielať na

Mama Martiny: Žiadam, aby to nevyšetrovala naša polícia

GREGOROVCE / Mama Martiny Kušnírovej, ktorá bola zavraždená spolu so svojim partnerom, novinárom Jánom Kuciakom žiada, aby smrť jej dcéry a budúceho zaťa nevyšetrovala slovenská polícia, ale nezávislé zahraničné orgány. Povedala to v rozhovore pre televíziu JOJ. Vysvetlila aj teóriu troch šálok na stole.

Podľa Martininej mamy nie je pravda, že Ján s Martinou mali návštevu a preto sa našli na stole tri šálky. "Oni hovorili, že mali návštevu, v žiadnom prípade," hovorí Martinina mama.

"Medzi piatou a šiestou jej sused doniesol nabíjačku na batériu. Sused, včera sme s ním rozprávali, hovoril, že bola vysmiata, že bola v dobrej nálade. Janko mal prísť o siedmej domov, mala ísť po neho na svojom aute. Za desať osem s ňou posledný krát komunikovala ešte Jankova sestra. O štvrť na deväť som jej volala ja, po desiatich minútach zase. Nedvíhala. O trištvrte na 9 som volala Jankovi, nedvíhal," hovorí mama Martiny.

Podľa nej nemali vo zvyku, že by sa neozvali a vždy zavolali späť. "Nechala som to tak, že sú unavení, že zavolám zajtra. V priebehu dňa som volala, nedvíhala. Volala som Jankovi, nedvíhal. Tak som napísala Martine SMS-ku, že Martina, čo sa deje, keď niečo máte, alebo ste unavení, tak sa len ozvite, že ste OK. V tom čase už boli mŕtvi," domnieva sa jej mama.

Tri šálky

"Žiadna návšteva. Ona si urobila čaj a keď išla po Janka a prišli domov, urobili si kávu. Lebo pravdepodobne chceli na niečom ešte pracovať," dodáva Zlatica Kušnírová.

Zlatica Kušnírová tvrdí, že Martina s Jánom museli zomrieť do štvrtka večera. V stredu sa im pokazilo auto a Kuciak nabíjal batériu. "Nabíjačka, kým neprišla polícia, bola ešte nabitá. On by ju na druhý deň bol vypol, lebo ešte sused mu hovoril, Jano, ale ešte zajtra ju vypni. Janko bol taký zodpovedný, že by nabíjačku nenechal dva dni," dodáva Zlatica Kušnírová.

"Smrť nastala v stredu medzi: za desať osem a štvrť na deväť," tvrdí Zlatica Kušnírová. Podľa nej bola dcéra Martina stále na príjme a vždy so svojou mamou komunikovala. Taký istý bol aj Ján Kuciak. "Strašne zodpovední, strašne milí ľudia, strašne zlatí. Aj moja dcéra aj Janko," dodáva Kušnírová.

Nechce aby prípad vraždy jej dcéry vyšetrovala slovenská polícia. "Chcela by som, aby to nevyšetrovala naša polícia. Keby to bolo možné, aby to bola medzinárodná nezávislá polícia," dodáva.

​Mama: Bola to veľká láska

Nahnevaná je aj na to, čo sa odohráva na internete. "Každý má svoju verziu, ja som poznala oboch. Aj z jeho strany. Vieme o svojich deťoch. Nech mi nikto nerozpráva. Lebo už tam padlo aj také, že či Martina nemala tajného ctiteľa. Takú lásku, akú mali oni, to sa ani nedá povedať slovami," dodáva Zlatica Kušnírová.

Milión eur na stole

Zlatici Kušnírovej sa nepáči ani to, že Fico na tlačovej konferencii vyložil na stôl milión eur v hotovosti. "To je tak hnusné. Vedia, že na Slovensku ľudia nemajú peniaze," dodala.

Podľa nej ich mohli použiť úplne inak. "Milión eur mohlo byť použitých dávno. Mohli mať ochranu.. tak ako oni majú bodyguardov, že by boli chránili jeho aj Martinu. Ja, keď si spomeniem na to, že koľkokrát tu oni boli a že my sme a  aj sme boli v ohrození," hovorí.

Martina Kušnírová a Ján Kuciak sa tento týždeň chystali do Gregoroviec, odkiaľ Martina pochádzala. Aj kvôli svadbe. V pláne mali zostať tam týždeň. "Martina mi povedala, že ja a aj Janko budeme robiť z domu. Janko si ešte pobehá po východe." dodala Zlatica Kušnírová. Mama zavraždenej Martiny ale nevedela povedať, kam presne sa chystal a či mal v pláne navštíviť lokality, ktoré spomínal vo svojom poslednom článku. "Dva dni mi povedala, ale čo, kde, ako neviem," dodala.

Pozrite si celý rozhovor s mamou nebohej Martiny: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy