Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Talianski bratia sa súdia. Diego tvrdí, že s politikmi nič nemá
Zdielať na

Talianski bratia sa súdia. Diego tvrdí, že s politikmi nič nemá

MICHALOVCE / Už je jasné, že zavraždený novinár sa venoval aj téme talianskych podnikateľov na východe Slovenska. V oblasti poľnohospodárstva tam podnikajú aj znepriatelení bratia Diego a Antonio. Rodina je rozhádaná a momentálne sa stretáva iba na súde.

Diego aj jeho brat Antonio podnikajú v oblasti poľnohospodárstva. Venujú sa obchodovaniu s dobytkom. Antonio sa vyjadril, že ich rodina je momentálne rozhádaná a s bratom Diegom sa stretáva iba na súde. "Predmetom sporu je zaplatenie sumy 51.984 eur, ktorú si uplatnil žalobca ako pohľadávku, ktorá mala vzniknúť z obchodného vzťahu medzi uvedenými spoločnosťami," uviedol predseda Okresného súdu Michalovce Martin Stretavský. 

V prípade kontroverzného Taliana, ktorého verejnosť pozná ako milovníka Ferrari, to nie je jediný problém. "Diegovi R. v novembri 2017 išiel návrh na podanie obžaloby NAKA za viaceré skutky korumpovania daňových úradníkov, prípadne úradníkov na iných štátnych orgánoch," povedal policajný prezident Tibor Gašpar.

Akékoľvek prepojenia s talianskou mafiou Diego striktne odmietol, rovnako ako napojenie na slovenské politické špičky. "Ani v Taliansku. Preverovali históriu Roda Diego, s Ndrangentou, nič ja nemám šajnu. Všetko odmietam. Žiadni politici. Minimálne sedem - osem rokov nechodíme nikde, ani po ministerstvách," uviedol Diego R. Aj keď ho verejnosť pozná ako milovníka Ferrari, tvrdí, že na Slovensko prišiel pred rokmi bez peňazí a prvé investície urobil vďaka financiám z Talianska. "Ja som prišiel chudobný. To boli peniaze zarobené v talianskej firme Cober, taliansky Cober išiel na likvidáciu," dodal. 

Pokiaľ ide o eurofondy, vraví, že poberá len to, čo zákon dovoľuje. Takto reagoval na otázku, či ho niekedy kontaktoval novinár Ján Kuciak. "Nie. Ktorý je Kuciak? Jeho meno som počul v televízii. Všetko bolo transparentné, kontrolované. Všetko bolo preukázané stokrát," povedal Diego R. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy