Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Policajti zastavili auto pre nesvietiace svetlo. Nečakali zúrivý útok opitej spolujazdkyne
Zdielať na

Policajti zastavili auto pre nesvietiace svetlo. Nečakali zúrivý útok opitej spolujazdkyne

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Mala to byť bežná kontrola auta, ktorému nesvietilo svetlo. Skončilo sa to obvinením z útoku na verejného činiteľa. Na policajtov pri Slovenskej Ľupči zaútočila žena pod vplyvom alkoholu. Triezvy však nebol ani vodič.

Strieborný Peugeot zastavila policajná hliadka neďaleko Slovenskej Ľupče. Na aute nesvietilo svetlo, na čo chceli vodiča upozorniť. Nečakali však to, čo nasledovalo. "Spolujazdkyňa vystúpila z auta, bola agresívna, kričala, nadávala a zaútočila na jedného z policajtov," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. Mladá žena bola pod vplyvom alkoholu, policajtom uštedrila niekoľko úderov. Keď sa ju pokúšali upokojiť neprestávala byť agresívna, hodila sa na zem a kopala nohami. Privolali preto na pomoc záchranárov. "Včera po 15. hodine sme vyslali záchranárov k 20-ročnej žene, ktorá potrebovala našu pomoc, bola prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici," vyjadrila sa Alena Krčová hovorkyňa operačného strediska záchranárov

Dychovej skúške sa musel podrobiť aj 35-ročný muž, ktorý sedel za volantom. Namerali mu necelé promile. Ďalej tak už v jazde pokračovať nemohol a policajti mu zadržali vodičský preukaz. No obvinenie má na krku aj jeho 20-ročná spolujazdkyňa. Agresívne správanie zrejme spôsobené aj alkoholom bude mať ďalšiu dohru. "Je obvinená z útoku na verejného činiteľa," povedala Faltániová. Žena je stíhaná na slobode, hrozí jej až 5-ročný trest.

Pozrite si archívnu reportáž o inom útoku na policajtov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy