Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri tragickej nehode vyletel vodič s autom z cesty. V mraze ostal ležať v potoku
Zdielať na

Pri tragickej nehode vyletel vodič s autom z cesty. V mraze ostal ležať v potoku

MARKUŠOVCE / Na zasneženej ceste auto vyletelo z jazdného pruhu a skončilo v blízkom potoku. Vodič po nehode ostal ležať v potoku, odtiaľ ho vytiahli miestni. Potom v oživovaní pokračovali profesionálni záchranári.

Jeden z chlapcov sa ihneď po nehode z havarovaného auta dostal a utekal pre pomoc. Jeho kamarát a pravdepodobný vodič sa z vraku dostať sami nedokázali. Približne 8 mužov auto nadvihlo a hľadali 31-ročného príbuzného. Ten bol od zrútenia sa auta vo vode. Kým ho našli ubehli dlhé minúty. "Bolo vidno, že mu trčí z vody kabát, čo mal na sebe. A potom sme ho vytiahli na beh a začali sme mu dávať umelé dýchanie," opísal situáciu Boris, brat nebohého.

Muža po vytiahnutí z potoka najprv oživovali miestni za asistencie polície. potom si ho už prebrali profesionálni záchranári. "Na mieste sa nachádzal muž bez známok života, ktorého začali resuscitovať policajné zložky. Naša posádka po príchode v resuscitácii pokračovala, žiaľ, neúspešne," vyjadrila sa Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny.

Mužovi sa stal osudným zajac, ktorého išli s chlapcami do dediny kúpiť. Nehoda sa stala pri ich návrate. Okrem polície okolnosti a príčiny vyšetruje aj súdny znalec. "Vodič na zasneženej vozovke nezvládol riadenie a zišiel s vozidlom mimo vozovku, kde prepadol cez múrik do miestneho potoka. Vozidlo skončilo na streche," povedal Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy.

Na zasneženej ceste sa vyšetrovateľom nehody hľadali stopy len ťažko, sneženie im pri práci nepomáhalo. Hasiči v špeciálnych odevoch zasa museli ísť do ľadovej vody. Auto bolo potrebné z vody vytiahnuť na cestu. "Po zdokumentovaní nehody políciou sme auto pomocou nášho autonavijaku vytiahli von," povedal František Mrovčák, veliteľ zásahu HaZZ Spišská Nová Ves.

Pozrite si archívnu reportáž o inom aute, ktoré skončilo po nehode v potoku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy