Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manželia prišli o dieťa. Z jeho smrti vinia nemocnicu
Zdielať na

Manželia prišli o dieťa. Z jeho smrti vinia nemocnicu

PIEŠŤANY / Mladí manželia, ktorí sa tešili na príchod ich prvého spoločného dieťaťa, sa zdravej dcérky nakoniec nedočkali. Keď lekár v piešťanskej pôrodnici nariadil cisársky rez, bolo už neskoro. Dieťa sa narodilo mŕtve. Prípad už podľa informácií TV JOJ preveruje aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Dcéra sa mala manželom narodiť 4.februára. Keď Martin svoju rodiacu manželku priviezol okolo 22:00 hodiny do nemocnice v Piešťanoch, vedeli, že o pár hodín sa už budú tešiť zo zdravého bábätka. Pri prvej kontrole lekár konštatoval, že je všetko v poriadku. "Mňa poslali domov s tým, že ja som chcel byť pri pôrode, že keď to začne, tak ma budú volať," opisuje udalosti Martin. 

Podľa Martinových slov však lekár potom odišiel a na rodičku mali dohliadať sestričky. Hoci sa bolesti stupňovali, samotný pôrod sa nerozbiehal. "O piatej ráno, keď robili kontrolu zistili, že srdce bábätka už nebije. Zavolali lekára, ten nariadil cisársky rez, ale už bolo neskoro" hovorí nešťastný Martin.  

Cisárskym rezom prišlo na svet mŕtve dieťa. Martin je presvedčený, že za celú tragédiu je zodpovedná nemocnica v Piešťanoch a lekár, ktorý zanedbal zdravotnú starostlivosť, preto podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Nemocnica reagovala na celý incident iba krátko:  "Vedenie nemocnice bolo informované o vzniknutej situácii, vyslovujeme úprimnú sústrasť manželom Špánikovým, ale k prípadu sa bližšie vyjadríme až po prešetrení Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý ako jediný sa môže vyjadriť k správnosti poskytnutej zdravotnej starostlivosti."

Pôrodnice kritizujú aktivisti zo systematického porušovania práv žien. Fakty zbierali niekoľko rokov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy