Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Telefonoval počas jazdy. Policajti pri kontrole zistili, že je aj opitý
Zdielať na

Telefonoval počas jazdy. Policajti pri kontrole zistili, že je aj opitý

V policajnej cele skončil ďalší vodič, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Policajti mu namerali viac ako jeden a pol promile. To, že pred jazdou pil, odhalili potom, keď ho nachytali počas jazdy s mobilom v ruke.

Opitého vodiča zastavili policajti na rušnej ulici v Prešove. Napriek tomu, že bol pod vplyvom alkoholu im jeho jazda nebola ničím podozrivá. Upútal ich skôr tým, že telefonoval za volantom. "Policajti vodiča zastavili a podrobili dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu 0,82 mg/l čo je v prepočte viac ako 1,5 promile," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Za jazdu pod vplyvom alkoholu prišiel okamžite o vodičák. Keďže nafúkal viac ako jedno promile, dopustil sa trestného činu.

"​Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove obvinil 44-ročného Miroslava z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na jeden rok," povedala Jana Migaľová. Vodič skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho v tzv. super rýchlom konaní predviedli pred súd. Ten už rozhodol o výške trestu. "Okresný súd v Prešove mu uložil peňažný trest 400 eur a zákaz viesť motorové vozidlá všetkých druhov po dobu 2 rokov," upresnila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom prípade opitého za volantom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy