Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodejovi nebolo nič sväté. Z kostola ukradol 300 eur
Zdielať na

Zlodejovi nebolo nič sväté. Z kostola ukradol 300 eur

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Kriminalisti vyšetrujú krádež v kostole. Muž sa neštítil vykradnúť pokladničku, z ktorej si odniesol veľký obnos. Incident sa neodohral prvýkrát.

V kostole Narodenia Panny Marie v Novom Meste nad Váhom úradoval zlodej. Podľa všetkého si zlodej obhliadol terén počas svätej omše. V noci sa do kostola vrátil a vypáčil vstupné dvere i mrežovanú bránu.

"Doposiaľ neznámy páchateľ sa vlámal do rímskokatolíckeho kostola, vylomil pokladničku na milodary a odcudzil z nej 300 eur," potvrdila Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

V drevenej urne boli nahádzané prevažne drobné mince. Zlodej ich vzal takmer všetky, zostala po ňom iba jedna päťcentovka. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," povedala hovorkyňa.

Podľa farára ide už o piatu krádež počas jeho pôsobenia v tomto kostole. Nie je vylúčené, že sa do kostola vracia jeden a ten istý zlodej. Veriaci sú pohoršení. "To je už to posledné, keď niekto ide kradnúť do kostola. Čo tu vôbec hľadali, je to úbohé," povedala jedna z veriacich. "Lumpi sú lumpi, to je tá dnešná uvoľnená morálka," dodala ďalšia.

Polícia je zlodejovi na stope. Krádež v kostole je možno väčším zločinom, ako si zlodej predstavoval. Zákon totiž na tieto krádeže nazerá prísnejšie. "Nakoľko sa páchateľ dopustil trestného činu na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecne úctu, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy