Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Migranta zachytila na našej hranici kamera. Za ňou ho čakal prevádzač
Zdielať na

Migranta zachytila na našej hranici kamera. Za ňou ho čakal prevádzač

UBĽA / Kým jeden skončil v policajnej cele, druhého z nášho územia vyhostili. Ich cieľom pri tom bolo Belgicko. Pohyb na našej východnej hranici ale monitoruje kamerový systém, ktorý im nedal šancu dostať sa tam, kam plánovali.

Obaja muži pochádzajú z Moldavska. Na našu východnú hranicu síce prišli z Ukrajiny spolu, no tu sa ich cesty rozišli a do Uble sa mal každý z nich dostať po svojej línii. "Pavel vysadil Viktora v blízkosti hranice na Ukrajine a pokračoval na Slovensko autom, prešiel cez hraničný priechod," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

Po tom ako prešiel cez hraničný priechod mal údajný prevádzač Pavel čakať na Viktora. Ten sa plánoval z Ukrajiny na Slovensko dostať na čierno, cez zelenú hranicu. Netušil, že jeho pohyb monitoruje kamerový reťazec. Moldavčania mali pôvodne namierené do Belgicka. Ich cesta ale skončila na Slovensku. "Štátna hranica je totiž zabezpečená technikou, vďaka ktorej policajti okamžite zareagovali a oboch zadržali," povedal Slivka. 

Kým nelegálneho migranta naše úrady administratívne vyhostili, Moldavčana Pavla obvinili z trestného činu prevádzačstva a skončili v cele policajného zaistenia. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od jedného až do piatich rokov," povedal Slivka.

Prevádzači často nerozlišujú medzi dospelými či deťmi, ich najčastejším motívom sú peniaze. V tomto prípade bolo súčasťou skupiny, ktorú sa prevádzači snažili dostať cez hranice aj šesťmesačné dieťa. Pozrite si archívnu reportáž. 




Michal Slivka - HOVORCA PREZÍDIA PZ SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy