Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dokázala zrealizovať úverový podvod za vyše 200 miliónov. Po odhalení strávi roky za mrežami
Zdielať na

Dokázala zrealizovať úverový podvod za vyše 200 miliónov. Po odhalení strávi roky za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA / Päť rokov za mrežami strávi po pondelňajšom rozsudku 42-ročná žena z Trnavy. Denisa, na ktorú vydali medzinárodný zatykač, sa v pondelok na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici priznala k úverovému podvodu. Ide o viac ako 200 miliónov dolárov.

Niekoľko rokov bola na úteku, polícia na ňu vydala európsky zatýkací rozkaz. Denisa mala na krku úverový podvod za stovky miliónov dolárov. "210 miliónov eur na kúpu obchodných centier," upresnil Ján Šanta, prokurátor ÚŠP. Peniaze chcela získať vo Švajčiarsku ešte v roku 2012. Podmienkou získania úveru ale bolo zaplatiť viac ako 5 miliónov pri podpise zmluvy. A žena predložila sfalšované medzinárodné platobné príkazy o uhradení sumy.

Obžalovaná žena sa ukrývala v Španielsku, po jej vydaní na Slovensko putovala rovno do cely. K úverovému podvodu sa v pondelok na súde priznala, tvrdila, že všetko ľutuje. "Senát Špecializovaného trestného súdu ženu uznal vinnou z úverového podvodu a vymeral 5-ročný trest," povedala Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS Pezinok. Denisa si momentálne odpykáva 8-ročný trest v nitrianskej väznici za podvod, po dnešnom dni jej k tomu pribudol ďalší, tento raz 5 rokov trvajúci trest. Nakoľko sa nikto neodvolal, je právoplatný. 

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade podvodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy