Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ženy skolabovali v práci. Príčinou bol únik jedovatého plynu
Zdielať na

Ženy skolabovali v práci. Príčinou bol únik jedovatého plynu

BELÁ NAD CIROCHOU / Dvom ženám, ktoré v pondelok ráno prišli na zmenu do pekárne v Belej nad Cirochou, prišlo náhle zle. Jedna dokonca skolabovala a vo vážnom stave ich museli previesť do nemocnice. Do miestnosti totiž podľa hasičov unikal nebezpečný jedovatý plyn. Na mieste zasahovali príslušníci záchrannej brigády, ktorí vykonávali merania a zisťovali príčinu úniku plynu.

Dvom pracovníčkam v pekárni prišlo skoro ráno nevoľno. Majiteľka hovorí, že pomoc si privolali zrejme v poslednej chvíli. "Im bolo zle, potom nám volali okolo pol siedmej, že máme prísť a už sme volali záchranku," povedala majiteľka pekárne.

Ženy na tom boli zle, jedna z nich skolabovala. "Na miesto sme vyslali dve posádky záchranárov, ktoré ošetrili dve intoxikované ženy. V stabilizovanom stave boli prevezené do nemocnice v Snine," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Na miesto musela doraziť aj Záchranná brigáda z Humenného. Príslušníci vykonali v budove merania, ktoré potvrdili prítomnosť oxidu uhoľnatého. Tento jedovatý plyn je mimoriadne nebezpečný práve tým, že je bez zápachu a sfarbenia. "Jednotka bola privolaná pre únik plynu v prevádzke pekárne. Na mieste udalosti sme zistili, že došlo k úniku splodím horenia z plynovej pece," povedal Milan Kubaliak, veliteľ zásahu HAZZ Snina.

Čo presne sa v pekárni odohralo bude jasné až v priebehu ďalšieho vyšetrovania. Polícia v Snine vec eviduje ako podozrenie zo spáchania prečinu ublíženie na zdraví.

Pozrite si archívnu reportáž o účinkoch oxidov uhoľnatom a uhličitom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy