Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Autom zišiel do rybníka. Nebojácny svedok mu držal hlavu nad vodou do príchodu záchranárov
Zdielať na

Autom zišiel do rybníka. Nebojácny svedok mu držal hlavu nad vodou do príchodu záchranárov

BYSTŘICE U BENEŠOVA / Všetky záchranné zložky vyrazili v sobotu večer k rybníku, v ktorom skončil vodič so svojím autom. Muž mal veľké šťastie, že okolo práve išiel nebojácny človek, ktorý neváhal a rýchlym konaním zachránil zranenému vodičovi život.

K nehode prišlo zhruba 50 kilometrov od Prahy okolo deviatej večer. Vodič cestoval v aute sám, zatiaľ nie je jasné, prečo jeho auto zišlo do rybníka, vzhľadom k stavu vozovky je pravdepodobný šmyk, píše portál idnes.cz. Auto skončilo v Splavskom rybníku, 75-ročný muž ostal zakliesnený a zranený, sám si nevedel pomôcť. Mal šťastie, že okolo práve išiel v inom aute muž, ktorému jeho život nebol ľahostajný.

Svedok zavolal záchranné zložky a sám sa vybral zatiaľ vodičovi poskytnúť prvú pomoc. Zistili, že mu treba držať aj hlavu, aby neklesla pod hladinu vody. "Pred príjazdom jednotiek zastavil pri nehode okoloidúci vodič, odvážne vliezol do havarovaného vozidla, vytiahol bezvládnemu vodičovi hlavu z vody a držal ju nad hladinou," povedal hovorca krajských hasičov, Jaroslav Gabriel.

Po príchode záchranných zložiek museli zraneného vodiča z auta vystrihnúť hasiči s pomocou hydraulického zariadenia. Následne si ho už prevzali zdravotníci. "Muž utrpel mnohopočetné pomliaždeniny, bol podchladený. Po zaistení sme ho transportovali do nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov, Petra Effenbergová. Potom hasiči vytiahli s pomocou techniky auto z rybníka. Riešili aj únik pohonných hmôt do vody. Príčiny nehody polícia vyšetruje.

Pozrite si podobný prípad zo Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy