Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri nehode zahynuli dve malé deti a ich rodičia. Vyšetrovanie ukázalo, kto bol vinníkom
Zdielať na

Pri nehode zahynuli dve malé deti a ich rodičia. Vyšetrovanie ukázalo, kto bol vinníkom

ŠAHY / Polícia ukončila vyšetrovanie mimoriadne tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zomreli rodičia a dve malé deti. Stalo sa to minulý rok v septembri na ceste pri Šahách. Osobné auto narazilo do autobusu s turistami.

Polícia prípad vyšetrovala niekoľko mesiacov. Okrem iného zisťovali aj to, či nebola chyba na vozidle, v ktorom sa mladá rodina viezla. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania znalec technickú poruchu na aute vylúčil. "Vodič z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru a zrazil sa s autobusom," vyjadrila sa Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ NR. Záver vyšetrovania tak hovorí o tom, že zrážku spôsobil 24-ročný vodič osobného auta. Nehodu neprežil a polícia preto ukončila vyšetrovanie s takýmto záverom. "Vyšetrovanie bolo zastavené, nakoľko trestné stíhanie je neprípustné," povedala Bruchterová.

Príbuzní na mieste nehody hovorili, že nechápu, čo sa mohlo stať. Otec rodiny bol podľa nich skúseným vodičom. "Neviem si to vysvetliť, nebol zlý vodič, on robil aj taxikára," povedal príbuzní obetí nehody, Tomáš.

Nehoda sa stala na rovnej ceste. Rodičia s malými deťmi išli domov z nákupov. Otec rodiny prešiel do protismeru a narazil do autobusu, v ktorom sa viezli turisti z Poľska. V autobuse sa ľahko zranil vodič, dokopy sa v ňom nachádzalo 55 osôb, dvaja šoféri a jeden sprievodca. Dvadsaťštyriročný vodič, jeho 27-ročná partnerka a ich dve deti, 5-ročný Milan a 3-ročný Martin, nemali v zdemolovanom aute žiadnu šancu na prežitie.

"Nechápem, čo sa mohlo stať či dostal šmyk či zadriemal, ale zadriemať neverím, lebo sú deti v aute," vyjadril sa príbuzný Tomáš.  Svedkovia hovorili o tom, že v čase zrážky husto pršalo. Prečo ale vodič prešiel do protismeru sa už nikto nedozvie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy