Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Súd mu za pokus o útek z väzenia zvýšil trest. Behan vinu priznal, no odvolal sa
Zdielať na

Súd mu za pokus o útek z väzenia zvýšil trest. Behan vinu priznal, no odvolal sa

TRNAVA / Ľubomír Behan, ktorý utiekol z väzenia v Leopoldove, a potom sa mesiace skrýval, už nejaký čas pozná svoj trest. Za útek mu k jeho trestu sudca Okresného súdu prihodil ďalšie dva roky. S tým však Behan nesúhlasí, odvolal sa, a tak sa bude musieť pred súd postaviť znova.

Po tom, čo Ľubomír Behan utiekol z väznice, pátrali po ňom desiatky policajtov aj s vrtuľníkom. Niekoľko mesiacov bezúspešne pátrali. Nakoniec ho našli v dome jeho otca, schovaného na povale. Krátko po úteku sa k možným pochybeniam vyjadrila ministerka spravodlivosti. "Príslušníci, ktorí mali zabezpečovať na mieste dozor sa svojim povinnostiam dostatočne nevenovali," povedala ministerka Lucia Žitňanská. 

Trojicu dozorcov krátko na to z práce vyhodili. Oni ale pochybenia odmietajú a so zborom väzenskej a justičnej stráže sa súdia. 

Trest neminul ani Ľubomíra Behana, ktorý si za pokus o útek mal odsedieť o dva roky naviac. Rozhodol o tom ešte minulý rok okresný súd, počas ktorého sa obžalovaný ospravedlnil prepusteným dozorcom a priznal vinu. Aktuálne by mal za mrežami stráviť viac ako 10 rokov. Trest sa mu ale nepáči, tak sa odvolal. Bude sa tak musieť postaviť pred krajský súd. "Spisový materiál sa nachádza na Okresnom súde Trnava a v najbližšej dobe bude predložený Krajskému súdu v Trnave na rozhodnutie o odvolaní obžalovaného proti rozsudku Okresného súdu Trnava zo dňa 7. decembra 2017," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy