Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podľa polície napadli miestneho poslanca. Štyria muži sa postavili pred súd
Zdielať na

Podľa polície napadli miestneho poslanca. Štyria muži sa postavili pred súd

PREŠOV / Okresný súd v Prešove rozhodoval o väzbe štyroch mužov, ktorí podľa polície v obci Chmeľov napadli miestneho poslanca, a to priamo na jeho pozemku. Na pomoc mu pribehol aj sused, ktorý skončil po bitke so štyrmi stehmi na hlave.

Stalo sa to ešte minulý týždeň, keď pred polnocou išla partia mužov po dedine. Podľa opisu jedného z napadnutých vošli do dvora. Sám najprv netušil, čo chceli. Spočiatku ich slušne vyzval, aby odišli, no to nezabralo. Neskôr sa vrátili aj s posilami. Podľa jeho opisu to bolo mimoriadne brutálne. Muži z osady si priniesli na pomoc i drevené hranoly. Bitku schytal aj sused miestneho poslanca, ktorý mu prišiel na pomoc.

Polícia v početných posilách zadržala v miestnej osade dohromady štyroch ľudí. Tí už majú na krku obvinenie. U všetkých prokurátor navrhol vzatie do väzby. Dvaja budú napokon stíhaní na slobode. "Vyšetrovateľ všetkých štyroch mužov obvinil zo zločinu ťažkej ujmy na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu porušovania osobnej slobody," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik.

U jedného z nich podľa súdu dôvody na väzbu neboli, u ostatných troch áno. Stíhaný na slobode však bude ešte jeden z nich. Súdu postačil jeho písomný sľub. "Súd nahradil väzbu písomným sľubom obvineného za súčasného uloženia dohľadu probačného a mediačného úradníka," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Ivana Petrufová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy