Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na mínusové teploty doplatil 60-ročný muž. Policajti ho našli pod schodmi paneláku
Zdielať na

Na mínusové teploty doplatil 60-ročný muž. Policajti ho našli pod schodmi paneláku

PREŠOV / Polícia objavila bezvládne telo 60 - ročného bezdomovca, ktorý sa pravdepodobne pred zimou snažil ukryť pod schodami jedného z panelákov.

Pod schodmi jedného z vchodov prešovského paneláku našli nehybné telo 60-ročného muža. Bol schúlený, nedýchal a pomôcť mu nedokázali už ani privolaní záchranári. 

Muža bez známok života si všimli náhodní okoloidúci. V minulosti ho tu ale nevídali. "Nevidela som tu nič, ani tie handry, čo sú tu pohádzané. Nikoho som tu nevidela prespávať," potvrdila jedna z obyvateliek sídliska.

Prečo sa schúlil práve pod tento vchod a nevyhľadal niečo teplejšie a bezpečnejšie si nikto nevie vysvetliť.

"Pri prvotnej obhliadke tela nebohého muža neboli nájdené žiadne známky cudzieho zavinenia, " uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ, Prešov. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a nariadila v tomto prípade pitvu. Podľa prvotných zistení po pitve zomrel na podchladenie.

Pre ľudí na ulici môžu mať aj teploty tesne nad nulou smrteľné následky. Často s pridruženými chorobami a neraz aj v kombinácií s alkoholom môže podchladenie skončiť smrťou. Jedna z okoloidúcich potvrdila, že podobné prípady nie sú ojedinelé: "Asi pred dvomi rokmi našli na lavičke mŕtveho."  

"Hlavne v kombinácii s neliečenými chronickými ochoreniami, pri nedostatku pohybu a pri konzumácii alkoholu alebo iných tlmiacich látok, dochádza veľmi často k podchladeniu. To môže mať za následok poruchu srdcového rytmu a vedomia, ktoré vedú k smrti," potvrdil Igor Krupa, lekár košickej záchranky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy