Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chodec, ktorého zrazil mladík na chodníku, nehodu neprežil
Zdielať na

Chodec, ktorého zrazil mladík na chodníku, nehodu neprežil

Archívna reportáž

ČAŇA / Sobotňajšia dopravná nehoda sa nakoniec skončila tragicky. Vodič, ktorý skončil s autom v Hornáde na svoju jazdu nezabudne. Päťdesiatdeväť ročný chodec svojim zraneniam vo večerných hodinách podľahol.

​​Polícia obvinila z trestného činu usmrtenia iba 18-ročného mladíka z okresu Košice, ktorý v sobotu o 15:15 havaroval v smere z Čane do Žďane. "Pred mostom ponad rieku Hornád pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť vozidla, následne nezvládol pravotočivú zákrutu, zišiel z vozovky, kde na chodníku zrazil chodca," informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová. Podľa doterajších zistení následne vodič s vozidlom preletel cez betónový múr a skončil s vozidlom v rieke Hornád. 

Záchranári 59-ročného muža previezli do nemocnice v Košiciach. Lekári ho okamžite operovali. "Bol vo vážnom stave, no pri vedomí, avšak jeho stav si vyžadoval okamžité uspatie, napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," povedal hovorca Košickej záchranky Igor Krupa. Napriek maximálnej snahe lekárov 59 ročný muž ťažkým zraneniam vo večerných hodinách podľahol. Mladého vodiča, ktorý podľa obyvateľov obce často jazdil veľmi rýchlo policajti obvinili.

​Vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na mieste mu polícia zadržala vodičský preukaz. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 300 eur. V prípade, že Jakubovi na súde dokážu vinu, hrozí mu väzenie až na 5 rokov.

Bližšie okolnosti dopravnej nehody a presnú príčinu vyšetrujú policajti za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy