Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za dopravnú nehodu dostal od poisťovne peniaze. Teraz ich musí vrátiť
Zdielať na

Za dopravnú nehodu dostal od poisťovne peniaze. Teraz ich musí vrátiť

PREŠOV / Poisťovňa mu po dopravnej nehode za opravu jeho auta vyplatila vyše 1 400 eur. Teraz chce peniaze späť. Podľa polície sa to môže stať komukoľvek.

Eduard požičal svoje auto klientovi, ktorý s ním ale nabúral. Navyše mal v dychu aj alkohol a bol určený vinným z kolízie. Eduard postupoval tradične. Dal škody na aute obhliadnuť a obrátil sa na poisťovňu. "Požiadali sme vyplatiť škodu na našom vozidle. Koncom októbra nám peniaze nabehli na účet," hovorí Eduard. Nešlo o malú sumu, schválili im viac ako 1 400 eur. 

V januári ale prišiel šok. Poisťovňa odrazu žiadala, aby im peniaze vrátili. "Sme prekvapení z toho a zúfalí, pretože peniaze sa minuli na opravu," pokračuje majiteľ poškodeného auta. Podľa policajného hovorcu nejde o nič nezvyčajné. Vyšetrovanie neho má totiž dve fázy. Objasňovanie a prejednanie. 

"Ak sa pri objasňovaní priestupku, napríklad pri dopravnej nehode, zistí páchateľ, predloží sa správa o výsledku objasňovania priestupku aj spolu s doposiaľ zistenými dôkazmi správnemu orgánu na prejednanie priestupku," vysvetľuje postup hovorca polície Daniel Džobanik. A práve rozhodnutie správneho orgánu je kľúčové. Nehodu prešetrí ešte aj súdny znalec a jeho závery môžu byť odlišné od tých, ku ktorým prišiel policajt na mieste. 

Podľa polície je preto dôležité, aby majiteľ vozidla počkal až do rozhodnutia správneho orgánu. Eduard to ako mnohí nevedeli a bude musieť pravdepodobne vrátiť peniaze poisťovni. 

Odborníci radia ako zvládnuť krízové situácie na ceste: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy