Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V hoteli si na meno poslanca rezervoval ubytovanie. Ten o ničom netušil
Zdielať na

V hoteli si na meno poslanca rezervoval ubytovanie. Ten o ničom netušil

POPRAD / Rezervoval si ubytovanie v hoteloch na meno podpredsedu Nitrianskej župy a zároveň poslanca Národnej rady. Faktúru za jeho pohodlie mal preplatiť samosprávny kraj. Branislav takto zneužil meno Mariána Kéryho, ktorý o podvode vôbec netušil. Vinníka pritom pozná osobne.

Dvojica sa ubytovala na niekoľko dní v hoteli v Poprade. Nikto si nič podozrivé nevšimol. "Väčšina našich hostí sú obchodní cestujúci, ktorým firma bežne prepláca ubytovanie, čiže my sme nepochybovali a pravosti tejto rezervácie," hovorí riaditeľ horela, Lukáš Orinčák.  

Ten istý pár sa potom ubytoval aj v hoteli na Štrbskom Plese a aj v iných hoteloch. Vždy odišli bez platenia. Branislav si cez mail rezervoval v hoteloch ubytovanie na meno Marián Kéry. Uviedol aj funkciu - podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja. Skutočný Marián Kéry ale netušil, že niekto takto zneužíva jeho meno.

Všetko zmenil jeden telefonát. "V sobotu sa mi ozvali z tatranského hotela, že tam mám neuhradenú faktúru za ubytovanie, čo bolo pre mňa veľkým prekvapením, pretože v žiadnom hoteli som nebol," povedal poslanec Kéry. V ďalšom hoteli tak zamestnanci kontaktovali políciu a podvodníka zadržali. 

Podpredseda dokonca 24-ročného vinníka pozná. "Ja toho chlapca aj osobne poznám, ale dlhšiu dobu sme sa nevideli," dodáva Kéry. Poslanec následne v Zlatých Moravciach podal trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena a za podvod spáchaný na jeho osobe. 

Branislav zatiaľ ostáva v policajnej cele. Hotelierom spôsobil škodu asi 4 000 eur. Policajný vyšetrovateľ už obvinil mladíka z trestného činu podvodu.

S krádežou identity sa človek môže stretnúť čoraz viac aj na sociálnej sieti. Takto sa treba brániť: 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy