Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dodávka nedala prednosť sanitke, nasledoval tvrdý náraz
Zdielať na

Dodávka nedala prednosť sanitke, nasledoval tvrdý náraz

KOŠICE / Na košickom sídlisku Nad jazerom sa napoludnie zrazila dodávka a sanitka košickej záchranky, ktorá smerovala za pacientkou.

Sanitka išla po hlavnej, vodič dodávky vychádzal z vedľajšej a záchranárom skrížil cestu. Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia, všetkých záchranári ihneď previezli do nemocnice. Zranená lekárka spolu so študentkou, ktoré sa viezli v sanitke, našťastie, dokázali po silnej zrážke vyjsť z havarovaného vozidla po svojich.

Na ihneď smerovali všetky záchranné zložky. "Tri osoby už v ošetrení RZP, zabezpečili sme miesto zásahu, protipožiarne zabezpečenie vozidiel, a zabránili sme úniku prevádzkových kvapalín," povedal Miroslav Pazderák, veliteľ zásahu.

Vodič dodávky utrpel otras mozgu. Lekárka a študentka, ktorá vykonávala prax sa zranili len ľahko. "Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave prevezení do zdravotníckeho zariadenia. Na výjazd, kam predtým smerovala naša posádka krajské operačné stredisko okamžite vyslalo náhradnú posádku, aby vyriešila problém, ktorý bol nahlásený," vyjadril sa Igor Krupa, hovorca košickej záchranky.

Autá zostali po náraze v predných častiach úplne zdemolované, v sanitke pritom len pred niekoľkými dňami menili motor. "Jedná sa o vozidlo mobilnej intenzívnej jednotky, to znamená s nadštandardnou výbavou čo sa týka kubatúry i medicínskej výbavy," upresnil Krupa. 

Polícia počas dokumentovania nehody cestu úplne uzavrela. Presné príčiny a okolnosti vyšetrujú.

Pozrite si archívnu reportáž o nevhodnom správaní vodiča, ktorý blokoval sanitku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy