Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Po uhasení požiaru našli hasiči v zhorenisku telo
Zdielať na

Po uhasení požiaru našli hasiči v zhorenisku telo

TERCHOVÁ / V noci, z utorka na stredu, horela v časti Vyšní Berešovci chalupa. Na mieste zasahovalo 20 hasičov. Po jej uhasení našli hasiči v zhorenisku telo. Pri požiari chalupy zahynul 67-ročný Ján. Vdovec žil sám a v drevenici si kúril len malou pieckou.

Po príchode na miesto bol požiar už vo vysokom štádiu horenia. Plamene zachvátili celú strechu. Pri požiari zasahovali profesionálni i dobrovoľní hasiči z Terchovej, profesionálni hasiči zo Žiliny a Žilinská záchranná brigáda. "Zásah sťažovalo silné zadymenie vnútorných priestorov a už značne prehorená drevená stropná konštrukcia, ktorá sa ešte pred príchodom našich jednotiek prepadla," uviedol riaditeľ hasičov v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Požiar sa im podarilo lokalizovať o pol tretej ráno, 50 minút po tom, našli pri vykurovacom telese obhorené torzo ľudského tela. "K presnej príčine smrti a k totožnosti bola nariadená súdna pitva," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.  Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, cudzie zavinenie ale vylúčili.

Obyvatelia osady Vyšní Berešovci sa ešte nestihli spamätať z minuloročnej tragédie, keď pri rozsiahlom požiari zahynula matka a jej dve deti. Otec rodiny sa snažil rodinu zachrániť, no na následky vážnych popálenín o pár týždňov v nemocnici zomrel aj on.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy