Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovákov podozrivých z vraždy Rumuni vydali do Česka
Zdielať na

Slovákov podozrivých z vraždy Rumuni vydali do Česka

PRAHA / Muža a ženu zo Slovenska, ktorých začiatkom roka zadržali rumunskí policajti v súvislosti s dvojnásobnou vraždou v Česku už vydali do Českej republiky. V pondelok pristálo na pražskom letisku lietadlo s touto dvojicou. Podozriví putovali za mreže.

Rumunské justičné orgány rozhodli na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu o vydanie muža a ženy pomerne rýchlo. Vyjednávanie českej strany s rumunskou trvalo iba niekoľko dní. Podozrivá dvojica tak strávila v rumunskej väzbe asi 14 dní. Od pondelka sú za mrežami v Česku. "Obe eskortované osoby boli v pondelok v popoludňajších hodinách letecky transportované na naše územie, kde si ich prevzali juhočeskí policajti. Podozriví boli zadržaní a obmedzení na slobode," uviedla hovorkyňa českej polície Lenka Kausová.

Momentálne sa rozhoduje o tom, či poputujú do väzby a či budú z niečoho obvinení. "Muž a žena sú v tejto chvíli umiestnení v policajnej cele a budú s nimi zo strany juhočeských kriminalistov uskutočňované procesné úkony, to znamená začatie trestného stíhania, ich výsluchy a prípadne podanie podnetu k návrhu na vzatie obvinených do väzby," povedala Krausová. 

K vražde došlo na začiatku roka v obci Záhoří v Južných Čechách. Nehybné telá manželov našiel v ich mobilnom dobe pri jazere ich syn. Kriminalisti prišli na stopu dvojice veľmi rýchlo. Snažili sa uniknúť do Rumunska, no po pár dňoch skončili v putách a po ďalších 14 dňoch boli v Česku. Ak kriminalisti o výsluchoch podozrivú dvojicu z dvojnásobnej vraždy aj obvinia, bude im hroziť, že vo väzení strávia 15 až 20 rokov, alebo zvyšok života. 

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy